Noutăţi

NEXT EX lansează Nobody’s Home – al doilea single din 2019

NEXT EX lansează un nou single –  Nobody’s Home – care va fi inclus pe următorul album al trupei. Nobody’s Home este cel de-al doilea single lansat de NEXT EX anul acesta, după ce Shape Me, lansat în ianuarie, a fost primul titlu anunțat ca făcând parte din cel de-al doilea album al lor.

Nobody’s Home vine cu o premieră, single-ul cu influențe noir indie/electro fiind lansat împreună cu primul videoclip pe care Robert Iulian Acsintoaie (chitarist NEXT EX) îl regizează pentru trupa din care face parte.

Videoclipul ilustrează un personaj care dansează singur, pe un ritm de vals, aflat într-un întuneric abisal. Lipsit de o identitate clară, personajul reprezintă omul din viața noastră care, brusc, devine absent și izolat într-un univers diferit de al nostru.  Nobody’s Home este despre omul din fața noastră, care se transformă din „everything” în „nobody”, devenind complet absorbit de propriul conținut și despre care ne dăm seama că nu îl vom putea cunoaște niciodată, deși premisele păreau a fi altele.

Starea transpusă în Nobody’s Home este construită în jurul temerii că dincolo de această „carcasă” familiară a omului de lângă noi nu se află, de fapt, absolut nimic, ci doar un vid, un întuneric, în care sunetul nu pătrunde, iar întrebările nu vor primi niciodată răspuns. Deoarece resemnarea nu este o opțiune, tot ce ne rămâne de făcut este să ne construim niște certitudini bazate doar pe ceea ce ne este nouă convenabil să credem despre celălalt. Astfel, valsul care trebuia să fie dansat în doi, ajunge să fie dansat de o singură persoană, în timp ce totul din jur se răcește.

Următorul concert live al formației va avea loc pe 21 aprilie 2019 la Creatorsfestival în Dumbrava Vlăsiei. Detalii pe www.creatorsfestival.ro.

NEXT EX

Andrea Sofronie – voce

Robert Iulian Acsintoaie – chitară, synth

Sergiu Stanciu – tobe, percuție

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...