Noutăţi

Naxatras live în România

SoundArt revine în atenția publicului cu o ediție specială, în această toamnă, în care formația NAXATRAS din Grecia va urca pe scena clubului Quantic pe data de 20 octombrie, pentru noua porție sănătoasă de stoner/hard rock/prog-psihedelic.
Concertul grecilor face parte din turneul PARALLEL REALMS TOUR 2023, concentrat pe 10 orașe est-europene. Trupa va poposi și în clubul Form Space din Cluj-Napoca, a doua zi după cel din Quantic Club, București.
Biletele se găsesc în rețeaua iabilet.ro. la următoarele prețuri:

  • Presale I: 60 de lei
  • În ziua concertului: 80 de lei

DESPRE NAXATRAS
Naxatras este o trupă de hard-rock psychedelic din Grecia.
Stilul trupei îmbină psihedelicul cu notele groove, riffurile grele și solourile de chitară ample și melodioase, toate piesele formației având un puternic vibe sonor caracteristic anilor ’70.
Trupa s-a înființat în anul 2012, iar în 2015, au înregistrat primul lor album. În etapele de înregistrare/mixare/masterizare ale albumului au fost folosite doar echipamente analogice și toate piesele au fost interpretate în întregime live într-o singură zi.
„Naxatras” a devenit una dintre cele mai de succes lansări ale genului și a primit o largă apreciere din partea criticilor și a publicului. În 2016, au lansat al doilea album , intitulat „II”, precum și un EP.
În 2017, au lansat single-ul „All the Stars Collide Into a Single Ray” și au înregistrat al treilea album, folosind tehnici complet analogice și live. Albumul „III” a fost lansat în 2018, urmat de un material live captat într-un concert sold-out din Atena, care a avut loc la locația emblematică “Gagarin 205”.
Pentru al patrulea material de studio, Naxatras l-a recrutat pe multi-instrumentistul Pantelis Kargas pentru clape și sintetizatoare. Artwork-ul este o creație a apropiatului colaboratorului de lungă durată, Chris RW, care a semnat grafica tuturor albumele lor. „IV” a fost lansat pe 25 februarie 2022.
Trupa și-a dezvoltat o reputație pentru spectacole live pline de energie, combinând elemente de rock psihedelic/progresiv, stoner, funk, jazz, muzică electronică alaturi de estica trippy/psihedelică pentru a realiza o stimulare deplină a simțurilor.
Au făcut numeroase turnee și au concertat în majoritatea țărilor europene, inclusiv festivaluri precum Desertfest, Ozora și Dunajam și un turneu în Australia.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...