Noutăţi

Narcis Ianău, membru oficial în corul Gregorian

București – 22 martie 2016 – Narcis Iustin Ianau,  finalistul primului sezon al show-ului „Românii au talent”, ajunge acasă pentru primul concert GREGORIAN în România, un proiect rupt din coasta ENIGMA, un eveniment simfonic rock, ce va avea loc pe data de 16 mai, la Sala Palatului din București, începând cu ora 20.00.

Porțile se vor deschide de la ora 19.00!

După ce a publicat un cover de excepție după aria „Un bel di vedremo”, din Madama Butterfly a lui Giacomo Puccini, reușind, astfel, să fie primul bărbat din lume care interpretează această arie de operă, Narcis, fostul concurent de la „Românii au talent”, a devenit unul dintre membrii activi ai celebrului cor GREGORIAN.

La început, Gregorian a fost mai mult un grup de orientare pop, ce a luat ființă “din vena” proiectului new age, ambient-downtempo-Enigma. Sub acest concept au înregistrat albumul Sadisfaction cu voci aduse de la  The Sisters of Oz: Susana Espelleta (soția lui Frank Peterson de la acea dată) și Birgit Freud. Oricum, a fost singurul album în acest stil, ce după ani a condus la ceea ce mulți dintre noi cunoaștem: albumele Masters of Chant. În 1998, Peterson și echipa lui formată din Jan-Eric Kohrs, Michael Soltau and Carsten Heusmann au reinventat proiectul, de data aceasta hotărându-se să pasesca pe zonă cântecelor în stil gregorian. Selecția cântecelor era foarte strictă. Pentru fiecare album piesele au fost atent selecționate, aceasta pe lângă melodiile compuse de Jan-Eric Kohrs, Amelia Brightman și Carsten Heussman. Doisprezece vocaliști au fost angajați să înregistreze piesele într-o atmosferă bisericească, pentru ca sunetul să fie unul cât mai aproape de adevăr.

posterGregorian_10mai2016

“Masters of Chant” a ajuns la finalul poveștii, GREGORIAN punând punct celor 10 volume muzicale, un incredibil succes peste tot în lume, un întreg marș triumfal pe care au ales să îl celebreze printr-un turneu emoționant, turneu ce se va opri și la București.

 Cu vânzări de peste 10 milioane de albume, premiat cu Aur și Platină în 18 țări, producătorul Frank Peterson, creierul GREGORIAN, este în mod cert unul dintre cei mai prolifici artiști germani.

Va invităm la un periplu muzical mult așteptat în România! Interpretarea unică a celor mai celebre cântece pop și rock, piese proprii, membrii corului învăluiți în robe de călugări, întreg misterul din jurul chipurilor și glasurilor, toate vor trimite publicul cu gândul la vremurile perioadei Imperiului Roman de Apus.

 Biletele se găsesc la următoarele categorii de prețuri:

Categoria I-199 lei

Categoria II – 99 lei

Categoria III – 59 lei

 

Acestea sunt disponibile online pe: 

  •  bilete.ro sau în Oficiile Poștei Române și magazinele Inmedio semnalizate
  •  bilete.ro și magazinele Germanos;
  •  eventim.ro;
  •  myticket.ro și magazinele Diverta;
  •  bilet.ro și prin rețeaua Tui Travel și Teatrul Național
  •  startickets.ro și ticketstore.ro
  •  salapalatului.ro

 

DESPRE NARCIS IUSTIN IANĂU

Născut pe 24 februarie 1995, Județul Bacău, Narcis Iustin Ianău este un tânăr contratenor, care s-a făcut remarcat la concursul Românii au talent, unde a câștigat locul al II-lea. De la vârstă de 5 ani, a cântat în corul Bisericii Catolice din Barați, unde dascălul l-a așezat în rândul sopranelor. După ce a publicat un cover de excepție după aria „Un bel di vedremo”, din Madama Butterfly a lui Giacomo Puccini, reușind astfel să fie primul bărbat din lume care interpretează această arie de operă, fostul concurent de la „Românii au talent” a descoperit o nouă pasiune, teatrul.

 La prima ediție a emisiunii „Românii au talent”, Narcis a uimit cu timbrul său vocal, iar talentul l-a urcat pe a doua treaptă a podiumului. După terminarea liceului și-a început studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, apoi a ales să studieze muzică la Consevatorului din Cluj.

 Narcis Iustin a participat și la concursul italian Io canto,  a interpretat în duet cu Al Bano piesele „Tu che m’hai preso cuor” și „O sole mio”, publicul italian, comparând vocea tânărului român cu cea a sopranei Maria Callas.

 La scurt timp, Iustin a semnat un contract cu Frank Peterson, producătorul muzicii clasice și crossover, recunoscut pentru că a lucrat cu artiști de renume precum Sarah Brightman, Ofra Haza și Andrea Bocelli. Împreună cu Frank Peterson a colaborat pentru realizarea a două albume Gregorian în 2013 pentru albumul Masters of Chant Chapter IX ca feat pentru piesele Gloria și în 2014 pentru albumul „Winter Chants” ca feat pentru piesele „Jesus Joy of Man’s Desiring” și Ave Maria. Aceste două albume s-au vândut la nivel internațional, iar cel de-al doilea material a avut un succes foarte mare, fiind nominalizat pentru Echo (music award) la categoria Crossover și a fost de-a lungul timpului în topul celor mai bine vândute albume din mai multe țări. 

 Totodată, în ianuarie 2015 a debutat la Operă Română din Cluj-Napoca cu rolul păstorașului din operă Tosca de Giacomo Puccini, în urmă căruia a primit multe aprecieri și laude. Momentan, cântă alături de cel mai apreciat cor din toate timpurile, GREGORIAN, și care a intrat în competiția finalei din Germania pentru ediția de anul acesta EUROVISION.

 

DESPRE GREGORIAN (1991, 1999-prezent)

Cunoscutul producător Frank Peterson, partenerul lui Michael Cretu în proiectul Enigma, este cel care a dat viață celor de la GREGORIAN. A fost nevoie de multă inspirație și fler pentru a putea alege toate piesele pentru un proiect cum este GREGORIAN. Nu orice cântec este potrivit pentru sunetul corului gregorian. Din fericire, imensul bagaj muzical al lui Peterson și creativitatea acestuia au fost ceea ce GREGORIAN avea nevoie ca succesul să fie unul garantat. Cum ne explicăm că în repertoriul GREGORIAN putem asculta o baladă semnată de Eurythmics alături de o piesă pop-rock Tears For Fears? Sau un cântec Peter Gabriel  și o secvența semnată Lenny Kravitz sau Metallica? Rammstein? Cu GREGORIAN toate piesele selectate se potrivesc milimetric și formează un întreg ce transmite un anume mesaj, teleportând ascultătorul într-o lume apusă, cea a suntelor muzicii gregoriene.

 Muzica gregoriană, denumită și cant gregorian, este un stil muzical liturgic utilizat în cultul creștin catolic, cu inspirație din muzica primelor generații de creștini de pe teritoriul Imperiului Roman de Apus, muzica gregoriană dezvoltându-se în perioada secolelor VI–XI. Numele de “gregorian” provine de la cel al papei Grigore I cel Mare (pontif al Romei între anii 590-604).

 Peterson avea dorința de a forma un grup care să combine armoniile muzicii pop cu muzica corală de dinainte de 1991. El era deja un fan al sonorităților medievale, având un imens succes alături de Michael Cretu prin intermediul proiectului ENIGMA, de la începutul anilor ’90. Succesul din clasamentele internaționale și numeroasele premii, cele 9 albume și 5 DVD-uri în 7 ani au dovedit că Peterson a avut dreptate.  Mai mult de 4 milioane de albume Gregorian și-au găsit fanii în toată Europa, dar și în Asia, Africa de sud și de curând Statele Unite ale Americii.

  “Cu ani în urmă am vizitat mănăstirea Escorial Royal, din Spania. Înainte să intru în lăcașul de cult, ascultam muzică rock pe walkman. Imediat ce deschid ușa  aud niște sunete care m-au atras instant: corul mănăstirii interpreta cu cant gregorian. Totul în capul meu s-a combinat, muzica rock din căștile mele cu acele sonorități bisericești și așa mi-a venit ideea”, a declarat Peterson, producătorul “inventator”.

 

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...