Noutăţi

Metanoea va lansa un EP

VA ART se bucură să vă anunțe că Metanoea va lansa un EP auto-intitulat pe canalul nostru de Youtube. Metanoea este un proiect solo de black metal din București, iar acest EP marchează prima lui lansare. Albumul conține 3 piese, care reprezintă împreună o călătorie existențială (1. Dreams of Ephemerality, 2. Umbra, 3. Becoming… One With The Void).
rsz_black_on_white
Andrei, omul din spatele proiectului, explică în continuare conceptele titlurilor:
“Metanoea” înseamnă pur și simplu schimbarea minții a unui om. Numele este preluat din psihologia lui Carl Gustav Jung și are de-a face mai exact cu încercarea “psyche”-ului (sufletului) de a se repara pe sine în urma unei tragedii insuportabile și presupune lichefierea acestui sine tocmai pentru o renaștere ulterioară sub o altă formă, mai adaptabilă. De asemenea, “metanoea” în analiza tranzacțională este descrisă ca experiență a unui abandon al “persona”-ului (masca, sinele fals) întru adoptarea unui “eu” adevărat. Efectele ce ar putea surveni în urma acestui proces sunt următoarele : disperare, renunțare, chiar un contact cu vidul intern.
 
Semnificația pieselor:
Dreams of Ephemerality:  Titlul a fost ales deoarece reprezintă omul care aleargă după țeluri și credințe pe care personal le consider ca fiind efemere. Lucruri ce nu duc nicăieri și nu au absolut nicio valoare. 
Umbra:  Umbra este un termen abordat în psihologia jungiana și este definită ca aspectul inconștient al personalității umane, aflându-se într-un unghi diametral opus cu cel al sinelui conștient. Ea poate sa fie privită ca un tenebru al ființei, înglobând caracteristici ce pot fi considerate negative într-o accepțiune generală. Tematica generală a piesei este procesul de “unio mystica” (cu umbra aferentă) pe care ego-ul îl trăiește. Inconștientul se transforma în conștient, granițele lor se estompează încetul cu încetul. 
Becoming…One With The Void:  Ideea acestei piese este o continuare a precedentei. Procesul uniunii cu Umbra se finalizează și astfel, “Metanoea” este completă, vechiul sine și-a dat cântecul de lebădă, iar un om nou s-a născut din propria cenușă.
Toate cele 3 piese sunt încărcate acum pe Youtube în forma nelistată. Ele vor fi publicate la următoarele date:
1. Dreams of Ephemerality (21.04.2016)
2. Umbra (25.04.2016)
3. Becoming… One With The Void (28.04.2015)
Odată cu lansarea ultimei piese va fi disponibil și un link către pagina de Bandcamp al proiectului.
Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...