Noutăţi

Metal health support – Concert caritabil pentru Dorian Aldea

Eveniment caritabil pentru Dorian Aldea.

Vreau îl ajutăm și probabil în felul acesta începem ceva, o serie de evenimente prin care putem îi susținem pe prietenii noștrii fani metal ce suferă făcând ceea ce ne place, cântând muzică/mergând la concerte.

Locația: Quantic Club
Data: 12 Ianuarie
Access: 19:00.
Începe la: 20:00.
Support: 30 Lei
Donația minimă pentru a participa la acest eveniment este de 30 de RON.
Dacă doriți contribuiți cu mai mult puteți donați direct în contul:

IBAN: Ro75RNCB0131007991000066 Nume: Dorina Aldea Moneda: RON Banca: BCR

Formații:

Aeon Blank
Machiavellian God
Etheric
Blame Hofmann
Deathrattle
Mihai Barbu Project
Further Vortex

Ordinea Formațiilor:

1. FURTHER VORTEX:
Further Vortex – Progressive death metal din Bucureșți. Formația a luat ființă în toamna anului 2016, bazele fiind puse de frații Nicu Bușcă şi Andrei Bușcă, la tobe, respectiv chitară și Ionuț Rapaila ca vocal. După multiple schimbări de componență, au intrat în peisaj Marius Ionescu <Dex> la bass și Marius Lepădatu la chitară. Impreună, grupul își propune să aducă în scena de metal românească un repertoriu diversificat, bazat pe aranjamente intrigante inspirate din trupe precum Dream Theater, Opeth, Gojira, Megadeth și nu numai . Stilul trupei se remarcă prin structuri complexe, riffuri brutal melodice, tobe pline de groove și growluri obsedante.

2. MIHAI BARBU PROJECT
Mihai Barbu Project s-a format la inițiativa vocalistului și chitaristului Mihai Barbu, și își propune popularizeze progressive/atmospheric metal-ul atât în România cât și în străînătate, având o abordare neconvențională, care se bazează mai mult pe stări transmise de sunete și de instrumente, în compoziția pieselor.

3. DEATHRATTLE
Trupa bucureșteană de Heavy/Thrash Metal Deathrattle reprezintă exemplul vivid care demonstrează că ambiția, talentul și pasiunea uriașă de a cânta sunt motive recurente ale underground-ului metal autohton. Prin împletirea influențelor de old-school thrash metal cu un sunet propriu, Theodor Arcalean(chitară ritm/lead și voce principală), Cristian Tudor(chitară bass și voce secundară), Vlad Spălătelu(chitară ritm/lead) și Nicolas Rădoi(tobe) își concentrează viziunea despre lume și societate în piese precum ‘God of Lies’ sau ‘Power Corrupts’. Cu mai mult de trei ani de activitate în scena underground-ului, Deathrattle a împărțit scena cu trupe de calibru din spațiul românesc precum Bucovina, 9.7 Richter, Breathelast sau Kistvaen, dar și cum nume importante din nișa thrash metal-ului cum ar fi Chronosphere, Destroyer 666, Agressor, Violentor sau Alitor. Având un material discografic intitulat ‘Minutes Before Death’ și un altul secund în proces de finalizare, Deathrattle concretizează spiritul energic, precizia și o pasiune nemărginită pentru muzică.

4. BLAME HOFMANN

Blame Hofmann recrează magia trupei americane de progressive metal TOOL. Grupul acesta de muzicieni definește pasiunea pentru muzica unei formații care a revoluționat ideea de metal progresiv și ce în continuare influențează sute de formații din toată lumea.

5.ETHERIC
Etheric este o trupăcare s-a format în vara lui 2016 și care abordează ca stil, melodic metal cu influențe de progressive metal.
Primul single, “Losing Control”, a apărut pe data de 19 Septembrie 2016 și a fost lansat pe canalul de youtube al trupei și pe pagină de Facebook.

Primele concerte au avut loc în toamna anului 2016. În 2017, Etheric a continuat cu concertele și a început lucrul la primul album, care se va lansa în cursul anului 2018.

6. MACHIAVELLIAN GOD

Machiavellian God este rezultatul intanirii a 5 minți pe cât de diferite, pe atât de asemănătoare, atât din punct de vedere al orientării muzicale, cât și al personalității fiecărui membru. Conceptul abordat prezintă călătoria omului care aspiră la atingerea stadiului de divinitate prin acumularea de cunoaștere. Influențată de trupe precum Insomnium, Be’Lakor, Fractal Gates, Countless Skies etc, formația aduce pe scena underground un death metal melodic și progresiv, remarcânduse atât prin pasaje tehnice cât și epice.

7. AEON BLANK

AEON BLANK este o formație de rock alternativ cu influențe metal, dark wave sau gothic. O trupã cu o abordare plinã de maturitate și seriozitate, Aeon Blank s-a fãcut rapid remarcatã pe scenă marilor festivaluri din România anului 2012, câștigându-și titlul de Best Alternative Newcomer în urma concursului organizat de Metalhead.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...