Noutăţi

Metal Bunker VIII

Metal Bunker nu este doar un festival, ci și o mișcare pornită din inițiativa publică în cadrul comunităților metal și punk din Craiova, cu scopul simplu de a conecta orașul la scenele metal și punk din țară și din lume.


Primul nume de pe afișul Metal Bunker VIII este Vomitor, trupa despre care, dacă ai vorbi ca despre un om, ai zice minim că “e personaj”. Înființată în 1999, Vomitor etalează un lineup cu pedigree de zile mari, trupeții fiind legați de nume legendare și cult, precum Bestial Warlust, Gospel of the Horns sau Portal. Considerați, până de curând, fiind păstrătorii credincioși ai soundului Sodom pe Obsessed by Cruelty, Vomitor nu își limitează paleta stilistică doar la asta, ci aruncă în cazan destul Sarcofago, Hellhammer, Razor și Kreator vechi, încât să te cerți definitiv cu prietenii la concursul “Descrie stilul Vomitor în maxim 3 cuvinte, dintre care unul să fie Metal”.
Într-o carieră de 20 de ani, Vomitor au în palmares 4 albume dintre care ultimul, Pestilent Death, e scos în 2018 și nu se abate nici cu un fir de păr de angajamentul făcut de trupă în 1999: nu ascultăm nimic scos după 1989! Desigur, lăsând gluma la o parte, Vomitor e acea specie rară de trupă dedicată trup și suflet metalului old school, dar cu destulă identitate încât să poată afișa cu mândrie un sound propriu, așa cum poate doar Nifelheim, Destroyer 666 și Bewitched au mai reușit în ultimii 20 de ani.
Alături de Vomitor, pe afiș – dar și în miniturneul European pe care îl întreprind -, îi găsim pe deatherii italieni de la Perfidious, trupă foarte tânără, dar care promite să dărâme Backstageul pe noi.
Metal Bunker VIII se va desfășura în perioada 10-11 mai, în Backstage, la Casă de Cultură a Studenților din Craiova.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!