Jazzy-blues

In Memoriam Kodaly la Timişoara


Luni, 20 martie 2017, orele 20:00 R&R Bookimg România invită la oseara specială de jazz cu trioul maghiar Trio A La Kodaly în Club Manufactura din Timişoara.
Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1393167114080177/
Intrare 20 lei
Trio a’la Kodály

support act: 20 lei

Trio a’la Kodály este o pată nouă de culoare pe paleta muzicii camerale contemporane şi a jazzului progresiv din Ungaria. Formaţia şi-a propus ca pe lângă păstrarea tradiţiilor, elaboreze noi variaţiuni pe opusurile lui Kodály, care aduc în centrul atenţiei muzica maghiară şi în special muzica populară, din perspectiva secolului XXI. Piesele compuse pe teme de Kodály constituie un omagiu în faţa operei unuia dintre cei mai importanţi compozitori şi pedagogi maghiari, şi în acelaşi timp încercăm prezentăm aceste teme publicului printr-o abordare nouă.

În concerte domină improvizaţia, subliniind importantă interpretării ca o textură de muzică live, a opusurilor originale şi variaţiunile create de orchestră.

Formaţia îşi structurează producţia pe trei instrumente – taragot, percuţie, pian. Taragotul s-a răspândit în rândurile populaţiei de la ţară în secolul XX, de aceea trupa acordă o atenţie sporită prezentării acestui instrument şi a posibilităţilor sonore tăinuite de acest instrument, în faţă publicului.

Membrii trupei sunt:
Oláh Dezső – pian
Erdő Zoltán – clarinet, taragot

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...