Noutăţi

Melting Dice lansează videoclipul piesei „Nu călcaţi pe soare” de Revelion

meltingdice

Manufactura invită la lansarea videoclipului Nu călcaţi pe soare al formaţiei Melting Dice, în seara de Revelion. Proiecţia va fi urmată de un concert acustic al acestei trupe. Petrecerea continuă cu un afterparty realizat de R&R Booking (de la hiturile rock până la punk).
Fb event: https://www.facebook.com/events/291867331209795/

https://youtu.be/LDIXkhIH1MU

O apariţie recentă pe scena timişoreană, Melting Dice debutează live în toamna anului 2014. Pe membrii trupei îi leagă o lungă prietenie, Flavius şi Bogdan cântând împreună în perioada liceului. Chiar dacă pe atunci ideea unei trupe nu se concretizează, cei doi se întâlnesc din nou prin 2013 în sala de repetiţii pe care Flavius o împărţea cu Sorin, tobarul trupei. Fiecare din ei vine din alte banduri, având în spate o experienţă muzicală care îi ajută pună bazele noii trupe. Sorin Ghinita, cel mai experimentat membru al trupei, a cântat într-o serie de trupe rock din Timişoara, incluzând Regal, Project Lazy, Prime, SadeWart. Alături de Regal face videoclipul – Başca – acest intrând în heavy rotation pe posturile de radio. Primeşte titlul de Cel mai bun album rock al anului 2014 alături de trupa Sonatic ca baterist, dar totodată şi producător al albumului. Flavius Vutan, chitară, a activat în trupa Feedback care adopta stilul metal progressive. Apoi a urmat trupa Prime alături de Sorin, unde câştigă la Bucureşti premiul de Best new commers band la faza naţională a concursului Global Battle of the Bands în 2009. Daniel Simon, bas, cânta în diferite formule care implicau, cu preponderenţă, un stil blues-rock. Bogdan Cotirta, voce şi chitară are mai multe proiecte individuale, printre care şi o recentă colaborare muzicală cu Teatrul Naţional Timişoara. Cei patru compun împreună, lucrurile încep se lege şi la finalul lui 2014 au primele concerte live în Timişoara şi Arad.
În 2015 trupa şi-a făcut muzica auzită pe scene din toată ţara la festivaluri precum Rocker’s Challenge, Padina Fest, La Dâmburi, West Bike Week sau la semifinala GBOB România, având de asemenea şi câteva concerte la evenimente din Timişoara (La Căpiţe, Club Daos) şi Bucureşti.
2016 începe cu lansarea videoclipului Inert la Electric Theatre, concerte locale la Vineri 15, Darc Pe Mal, StudentFest, înregistrări pentru compilaţia Made în TM, precum şi apariţii live pe scena bucureşteană la Clubul Ţăranului Român. Urmează concerte la Casa Universitarilor şi Copacul cu Cărţi. Pe lângă toate acestea, Melting Dice sunt selectaţi de public, iar mai apoi de juriu cânte pe scenă de newcomers la unul din cele mai mari festivaluri din ţară, Spellground.
Muzica Melting Dice poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal şi interpretarea lui Bogdan te duce pe-alocuri într-o zona grunge, în timp ce inflexiunile din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice. În continuare trupa lucrează albumul de debut ce va fi lansat în toamnă, un nou vieoclip, precum şi noi apariţii live, aşa fiţi pregătiţi auziţi de ei din ce în ce mai des!

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...