Noutăţi

Marile concerte ale anului


Deși nu am intrat de mult timp în anul 2017, cu siguranță ne întrebăm unde se vor duce banii noștri economisiți prin cine știe ce fel de sacrificii. Asta pentru că și în anul acesta vom avea multe, chiar foarte multe festivaluri și concerte la care să participăm.

De ce? Ține mai degrabă de economie decât de organizatori și de disponibilitatea trupelor de a veni să cânte în România. Organizatorii ar face mereu concerte, dar au nevoie de garanții că evenimentul va merge bine. Trupele vin în România mai mult prin trecere. Datorită infrastructurii rămasă în urmă, nu este prea avantajos să vină doar pentru România, măcar să meargă și prin vecini …

În fine, aparent avem și putem trage ușor concluzia că românii încă mai au posibilitatea să-și facă un concediu vara pe la un festival și eventual să mai ciupească ceva prin București. În continuare, să vedem cam cum stă treaba prin țară …

Scrisesem cu ceva timp în urmă, prin alte publicații, cu ocazia „decesului” B’Estfest, despre starea festurilor de la noi din țară. În 2013-2014 era un festival respectabil, alături de Peninsula (alt festival pe care a trebuit să-l îngropăm), ARTmania și Rockstadt Extreme Fest. ARTmania a încasat câțiva pumni puternici în plină figură, dar a reușit să supraviețuiască, să se țină în picioare, ba dimpotrivă, s-a încăpățânat să vină și peste Capitală. Bravo lor! Se pare că Rockstadt urmează aceeași rețetă: deși atunci erau juniori, au arătat că sunt puși pe fapte mari și de la o ediție la alta au crescut în ochii publicului pentru atitudine și profesionalism. Însă dintre cele două, clar consider că Rockstadt este un must be, în timp ce ARTmania cred că are șansa să-și revină cu ediția curentă dacă se va anunța un line-up „catchy”, dar și cu ceva artiști de care să ne fie dor.

În capitală … e mai „grele”. Avem și anul acesta parte de o nouă ediție de Metalhead Meeting, un festival care pare să fie administrat pe principiul „să fie bine ca să nu fie rău”. Controversat după fiecare ediție, festivalul nu face altceva decât o rotație de artiști care au mai fost într-o perioadă relativ recentă de timp în țară tot în cadrul acestui festival sau care au fost pe la alte festivaluri. Preferabil Rockstadt. În schimb, o dorință uriașă a publicului (cum ar fi Opeth), până în momentul în care am redactat acest material, M.M. nu a reușit să satisfacă.

Tot în București ar mai fi Summerwell care se descurcă bine, dar care are o nișă mai puțin „intersectată” cu cea de rock/metal. În cadrul acestuia fanii vor avea ocazia să-i vadă pe cei de la Interpol și, dacă tot vorbim despre diversitate, atunci vă mai recomand și Electric Castle de la Bonțida (aproape de Cluj) unde îi veți putea vedea pe Arhitects.

Nici în materie de concerte solo nu o ducem rău: Parkway Drive vor cânta alături de Stick to Your Guns și Darkest Hours pe 20 aprilie la Arenele Romane. De asemenea, Dream Theater se vor întoarce undeva prin mai în București (spun undeva deoarece momentan nu am aflat o dată exactă). Să nu uităm, totuși, nici de Placebo care vor concerta tot la Arenele Romane pe 28 iunie și o zi după vor veni cei de la Evanescence pe aceeași scenă.

Hai că avem ce face și anul acesta. Vă doresc audiții plăcute, nenumărate și, cel mai important, spor la economisit!

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...