Noutăţi

Mai sunt unsprezece zile până la prima întâlnire cu misteriosul cor Gregorian

img_3218

Mai sunt doar unsprezece zile până la întâlnirea cu minunatul cor GREGORIAN, eveniment ce va avea loc la Sala Palatului din București, pe data de 16 mai, de la ora 20.00. Nu vor lipsi Amelia Brightman și Narcis Iustin Ianau, artiști ce îi vor acompania pe cei opt gregorieni pe întreaga durată a show-ului.

1936481_1054065171302437_6763716733559744176_n amelia

Porțile se vor deschide începând cu oră 19.00!

GREGORIAN se află în turneul de adio, un turneu de succes, ce până în acest moment a desfășurat concerte cu casa închisă. Astăzi vor avea spectacol în Rostock, Germania.

GREGORIAN au trimis și un mesaj publicului român.

 

La început, Gregorian a fost mai mult un grup de orientare pop, ce a luat ființă “din vena” proiectului new age, ambient-downtempo-Enigma. Sub acest concept au înregistrat albumul Sadisfaction cu voci aduse de la  The Sisters of Oz: Susana Espelleta (soția lui Frank Peterson de la acea dată) și Birgit Freud. Oricum, a fost singurul album în acest stil, ce după ani a condus la ceea ce mulți dintre noi cunoaștem: albumele Masters of Chant. În 1998, Peterson și echipa lui formată din Jan-Eric Kohrs, Michael Soltau and Carsten Heusmann au reinventat proiectul, de data aceasta hotărându-se să pasesca pe zonă cântecelor în stil gregorian. Selecția cântecelor era foarte strictă. Pentru fiecare album piesele au fost atent selecționate, aceasta pe lângă melodiile compuse de Jan-Eric Kohrs, Amelia Brightman și Carsten Heussman. Doisprezece vocaliști au fost angajați să înregistreze piesele într-o atmosferă bisericească, pentru ca sunetul să fie unul cât mai aproape de adevăr.

 

“Masters of Chant” a ajuns la finalul poveștii, GREGORIAN punând punct celor 10 volume muzicale, un incredibil succes peste tot în lume, un întreg marș triumfal pe care au ales să îl celebreze printr-un turneu emoționant, turneu ce se va opri și la București.

 Cu vânzări de peste 10 milioane de albume, premiat cu Aur și Platină în 18 țări, producătorul Frank Peterson, creierul GREGORIAN, este în mod cert unul dintre cei mai prolifici artiști germani.

Va invităm la un periplu muzical mult așteptat în România! Interpretarea unică a celor mai celebre cântece pop și rock, piese proprii, membrii corului învăluiți în robe de călugări, întreg misterul din jurul chipurilor și glasurilor, toate vor trimite publicul cu gândul la vremurile perioadei Imperiului Roman de Apus.

 Biletele se găsesc la următoarele categorii de prețuri:

Categoria I-199 lei

Categoria II – 99 lei

 

Acestea sunt disponibile online pe: 

  •  bilete.ro sau în Oficiile Poștei Române și magazinele Inmedio semnalizate
  •  bilete.ro și magazinele Germanos;
  •  eventim.ro;
  •  myticket.ro și magazinele Diverta;
  •  bilet.ro și prin rețeaua Tui Travel și Teatrul Național
  •  startickets.ro și ticketstore.ro
  •  salapalatului.ro

 

DESPRE GREGORIAN (1991, 1999-prezent)

Cunoscutul producător Frank Peterson, partenerul lui Michael Cretu în proiectul Enigma, este cel care a dat viață celor de la GREGORIAN. A fost nevoie de multă inspirație și fler pentru a putea alege toate piesele pentru un proiect cum este GREGORIAN. Nu orice cântec este potrivit pentru sunetul corului gregorian. Din fericire, imensul bagaj muzical al lui Peterson și creativitatea acestuia au fost ceea ce GREGORIAN avea nevoie ca succesul să fie unul garantat. Cum ne explicăm că în repertoriul GREGORIAN putem asculta o baladă semnată de Eurythmics alături de o piesă pop-rock Tears For Fears? Sau un cântec Peter Gabriel  și o secvența semnată Lenny Kravitz sau Metallica? Rammstein? Cu GREGORIAN toate piesele selectate se potrivesc milimetric și formează un întreg ce transmite un anume mesaj, teleportând ascultătorul într-o lume apusă, cea a suntelor muzicii gregoriene.

 Muzica gregoriană, denumită și cant gregorian, este un stil muzical liturgic utilizat în cultul creștin catolic, cu inspirație din muzica primelor generații de creștini de pe teritoriul Imperiului Roman de Apus, muzica gregoriană dezvoltându-se în perioada secolelor VI–XI. Numele de “gregorian” provine de la cel al papei Grigore I cel Mare (pontif al Romei între anii 590-604).

 Peterson avea dorința de a forma un grup care să combine armoniile muzicii pop cu muzica corală de dinainte de 1991. El era deja un fan al sonorităților medievale, având un imens succes alături de Michael Cretu prin intermediul proiectului ENIGMA, de la începutul anilor ’90. Succesul din clasamentele internaționale și numeroasele premii, cele 9 albume și 5 DVD-uri în 7 ani au dovedit că Peterson a avut dreptate.  Mai mult de 4 milioane de albume Gregorian și-au găsit fanii în toată Europa, dar și în Asia, Africa de sud și de curând Statele Unite ale Americii.

  “Cu ani în urmă am vizitat mănăstirea Escorial Royal, din Spania. Înainte să intru în lăcașul de cult, ascultam muzică rock pe walkman. Imediat ce deschid ușa  aud niște sunete care m-au atras instant: corul mănăstirii interpreta cu cant gregorian. Totul în capul meu s-a combinat, muzica rock din căștile mele cu acele sonorități bisericești și așa mi-a venit ideea”, a declarat Peterson, producătorul “inventator”.

 

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...