NoutăţiProg Talk cu Geanina

Lesoir, Gorilla Pulp, Mihai Barbu Project și Zammorian la SoundArt Festival 2019

Un nou set de confirmări pentru cea de-a treia ediție SoundArt Festival din Quantic Club din perioada 8-10 Martie: Lesoir, Gorilla Pulp, Mihai Barbu Project și Zammorian se alătură celor de la Riverside, Planet of Zeus, Sunnata, Weedpecker, Perihelion, Viper Soup Complex și Purple Caravan.

Abonamentele și biletele pot fi achiziționate de pe iabilet.ro.

Pentru mai multe informațîi și surprise, organizatorii vă așteaptă pe pagina evenimentului de pe facebook: https://www.facebook.com/events/1384609415002533/

Lesoir – artrock, Olanda

Lesoir îi însoțesc pe Riverside pe parcursul turneului european din 2019. Trupa s-a înființat în 2010, iar stilul abordat este dificil de definit din cauza compozițiilor complexe ca structură și a disonanțelor ritmice care presară muzica Lesoir. Dacă progresivul poate fi găsit la bază, Lesoir nu se sfiesc nici de la pasaje de jazz sau chiar math-rock. Cel mai recent al albumul, „Latitude,” a fost lansat în 2017. Lesoir se consideră influențați de Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson și The Gathering.

Gorilla Pulp – blues, stoner rock, Italia

Gorilla Pulp este o trupă italiană care canalizează influențele lor blues, psychedelic, stoner rock și heavy metal din anii ’70 într-un mod unic. Înființată în 2014 de Maurice Flee (vox / chitară) și Choris (bas), formația a fost completată de Vernati (chitare) și Bulldozer (tobe). În 15 decembrie 2014 primul EP a fost lansat de Mother Fuzzer Records din Dublin. „Peyote Queen”, albumul de debut a văzut lumina zilei în 2016 prin intermediul Retro Vox Records. Trupa a apărut mai târziu cu piesa „Witchcraft” pe o compilație alături de legende ale stilului precum Pentagram, Saint Vitus, Hawkwind șamd. Cel mai recent material al trupei se numește „Heavy Lips”, lansat în 2017.

Zammorian – post-psychedelic/progressive post-rock, România

Zammorian sunt un colectiv de artiști și designeri români care se manifestă prin muzică, elemente vizuale și povești. Stilul muzical este instrumental, cinematic cu influențe din zona prog și electronic. Sub materialul compus se ascunde o mitologie bazată de povestiri și arcuri narative. Povestea completă va fi lansată ca un roman.

Zammorian au apariții live impresionate în care folosesc elemente vizuale abstracte create de Awkwarizmi, artistul VJ al grupului. The Theory of Absence — Parts I & II este numele materialului de debut. Acesta va fi lansat în 2019 ca dublu album.

Mihai Barbu Project – progressive/ambient metal, România

Trupa a luat naștere din inițiativa lui Mihai Barbu în toamna anului 2017. Aceasta și-a creat propriul stil muzical prin îmbinarea elementelor de progressive și ambient metal, reușind astfel să aibă un sunet modern și complex. MBP a lansat pe platformele de streaming, albumul de debut, intitulat „A Lifetime Consequence”, ce conține un material muzical cu o durată de peste 80 de mi minute. Piesele atacă conflictul interior al artistului și pacea regăsită odată cu finele compoziției. Informații despre abonamente și bilete:

Abonamentele pot fi achiziționate la prețul de 150 de lei.

Bilete SoundArt Festival 2019 ziua I – 35 de lei – trupe confirmate: Perihelion, Gorilla Pulp, Purple Caravan, Zammorian

Bilete SoundArt Festival 2019 ziua II – 55 de lei – trupe confirmate: Planet of Zeus, Sunnata, Weedpecker

Bilete SoundArt Festival 2019 ziua III – 70 de lei – trupe confirmate: Riverside, Lesoir, Viper Soup Complex, Mihai Barbu Project

Începând cu prima zi a festivalului abonamentele și bilete pot fi achiziționate din Quantic la următoarele prețuri: Abonament – 175 lei, bilet ziua I – 45 lei, bilet ziua II -75 lei, bilet ziua III – 90 lei.

Eveniment consacrat contemporaneității, SOUNDART Festival girează pentru ingeniozitatea muzicii experimentale moderne ca ferment al procesului sincretic. Primele trei zile ale festivalului vor fi completate de concerte susținute de numeroase și importante trupe aparținând sferelor rock Stoner și Progressive ale Europei.

Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Berăria H, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librăriei Libmag (Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet și pe terminalele Selfpay din toată țara.

Online pe www.iabilet.ro, puteți plăti cu Cardul, prin Paypal, pe factură la Vodafone sau Orange cu plata la sfârșitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde în țară.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...