Noutăţi

Lansare Single Funk’e Fetish

Funk’e Fetish e o trupă din Cluj-Napoca, ai cărei membri sunt: Adrian – tobe, Alexandru – bas, George – chitară și Mădălina – voce. Cei 4 s-au îmbinat în această trupă, în anul 2015, din dorința de a experimenta noi metode de a face muzică, indiferentde genuri. La baza tuturor experimentelor stă Funk-ul, care se îmbină cu elemente progressive – Jazz, Rock, Metal, astfel ajungând la urechile ascultătorilor un soi de progressive funk. Stilul trupei a mai fost categorisit drept „post-pop-punk-loud-and-funky” (Fabrica de Pensule) ori “it’s like Funk with a few fetishes” (Benji, Balcony TV Cluj). Cu acest stil experimental, trupa a câștigat premiul pentru compoziție în cadrul concursului organizat de Jazz in the Park, și a participat, în deplasare, la festivaluri precum Roland Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival ș.a. De asemenea, în Cluj-Napoca, trupa a cântat în deschiderea concertelor trupelor Jazzy Birds (Atelier Cafe), Baby Elvis (Flying Circus PUB) și Partizan (Fabrica de Pensule). În prezent, trupa si-a lansat un single pe data de 1 iunie, Beanfield ’85, aflându-se în plin proces de înregistrare al unui album. De asemenea trupa a câştigat finala regională a GBOB Transilvania urmând cânte în finala naţională la Rockstadt în Braşov pe 10 decembrie.
funk'fetish
Textul piesei Beanfield ’85  se referă la o luptă care a avut loc în 1985 și chiar așa s-a și numit, Battle of Beanfield (o bătaie între hipioți și forțele de ‘ordine’) și am hotărat să scriem o piesă ale cărei idei  implică nu numai bătaia fizică ci și conflictul  mentalităților, pe care din punct de vedere muzical l-am captat prin structura piesei și prin solo-ul de tobe de la sfârșitul piesei. Am înregistrat piesa la noi la sala de repetiții, am mixat-o la Corvin Recording Studios, iar masterul l-am facut in Anglia la Audio Animals. Pe partea de video ne-a ajutat Lexa cu filmatul și Anya (Blue Cat Studio) cu montatul/editatul. Am înregistrat și un prim episod sincronistic în istoria trupei, punând fără să intenționăm piesa pe aceeași dată în care a avut loc ‘Lupta de la Beanfield’, adică pe 1 iunie, aniversând astfel și 31 de ani de la eveniment.

https://youtu.be/T8Uv6g0QUQ0

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...