Noutăţi

Lansare online a noului album False Reality

Astăzi, 26 octombrie, are loc lansarea online a albumului „End of Eternity” semnat False Reality, primul și am putea spune mult-așteptatul LP din cariera muzicală a brașovenilor, care au avut primul concert în anul 1999 și care au trecut printr-o lungă perioadă de pauză între anii 2003 și 2011. Albumul are o lungime totală de 51 de minute și conține șapte piese destul de lungi, șase dintre acestea fiind compuse de la reîntoarcerea pe scenă a trupei, Bewitched fiind singura piesă care a rămas moștenire din prima perioadă de existență. Deși își autocaracterizează stilul drept Melodic Death Metal, pe acest album False Reality se pot regăsi sonorități black metal, death metal, doom și chiar influențe progressive.

false-reality-end-of-eternity-cover

End of Eternity” poate fi ascultat integral și comandat pe pagina de Bandcamp a labelului Loud Rage Music (https://loudragemusic.bandcamp.com/album/false-reality-end-of-eternity și http://shop.loudragemusic.com/false-reality-end-of-eternity), precum și pe YouTube (https://youtu.be/wik0LZPdHY4?list=PLuG35sX_XE5YiDVWr2imTpeFWWyk7TeSQ).

Materialul a fost înregistrat, mixat, produs și masterizat de către Robert Cotoros, cunoscut prin activitatea sa în trupa Hteththemeth și datorită proiectului său solo The Bipolar Disorder Project, iar artwork-ul este semnat de Claudia Negrilă, artistă polivalentă, care activează și ea într-un proiect underground românesc, trupa Negru Latent.

Abordând teme lirice care includ fantastic, natură, moarte, dragoste, pierdere, tristețe, suferință, albumul se dorește a fi o călătorie a imaginației și a eului interior spre spații dincolo de limitele realului, unde supranaturalul, luna, timpul, vântul deșertului, întunericul și chiar stelele devin porți de trecere și martori ai destinului personajelor creionate și aduse la viață de muzica False Reality. Păstrată pentru finalul albumului, piesa Dear Friend reprezintă un memento mori, fiind o aducere aminte, un salut și un omagiu adus prietenilor absenți.

Piese:

  1. Bewitched
  2. The Silence Within
  3. Rapture and Pain
  4. Rih al Khamsin
  5. Requiem into Darkness
  6. End of Eternity
  7. Dear Friend

Lansarea albumului va fi completată de o serie de concerte pe care trupa le va susține începând cu luna ianuarie, în întreaga țară.

Contacte:

False Reality

www.falsereality.ro

www.facebook.com/FalseRealityBand

Loud Rage Music

www.loudragemusic.com

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...