Noutăţi

Lansare de album Bucium în Expirat Halele Carol

Pe 11 aprilie, în Expirat Halele Carol, trupa rock BUCIUM va susține concertul de lansare a noului album, “Live în Codrul Ascuns”.

Marți, 11 aprilie 2017, 21:00

@ Expirat Halele Carol. Sala Compresoarelor

Adresa: Str. Constantin Istrati nr. 1 https://goo.gl/maps/txYLKnK87o92

Acces: 20 lei pre-sale via iabilet.ro / 30 lei la intrare, în seara evenimentului

Acesta a fost lansat la sfârșitul anului trecut și promovat printr-un turneu desfășurat în orașele mari ale țării. După Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Buzău, Brașov, Galați și Râmnicu Vâlcea, a venit rândul celor din capitală să asculte live piesele de pe cel mai recent material.

Concertul va fi marți, 11 aprilie, în clubul Expirat Halele Carol – Sala Compresoarelor (pe str. Constantin Istrati nr. 1). Membrii trupei vor respecta ora trecută pe afiș și vor urca pe scenă la 21:00.

Biletele costă 20 de lei și pot fi cumpărate din rețeaua IaBilet.ro. În seara concertului, la intrare, biletele vor fi 30 de lei. Cei care vor cumpăra bilete în avans vor putea achiziționa albumul la un preț preferențial, de 30 de lei, direct la eveniment.

Pentru cei care doresc să susțină activitatea trupei, la intrare vor putea fi achiziționate și tricouri.


Albumul “Live în Codrul Ascuns” a fost lansat în mediul digital pe 1 decembrie 2016 și este disponibil atât la streaming, cât și pentru a fi descărcat. Pentru cei care preferă formatul fizic, acesta poate fi cumpărat din mai multe magazine – o listă completă se află pe site-ul oficial al trupei.

Înregistrările albumului au fost făcute de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity și prieten apropiat al trupei. El a apucat să mixeze prima piesă de pe album, însă procesul a fost întrerupt de momentul #Colectiv.

Pe album sunt incluse și două bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugină, fostul toboșar al trupei. Adrian a decedat în momentul #Colectiv, în timp ce încerca să salveze mai mulți oameni din incendiu. Cele două piese bonus reprezintă prima și ultima piesă înregistrate alături de Adrian.

Albumul în forma fizică are un design inedit, format 22×22 cm, și conține un compact disc care arată precum un vinil. Deoarece fiecare piesă este o poveste în sine, acestea vin însoțite de câte o ilustrație proprie.

Greuceanu’ este numele celui mai recent single de pe album, acesta fiind promovat printr-un videoclip lansat la începutul acestui an. Piesa este inspirată din basmul românesc cu același nume și s-a născut ca urmare a multor improvizații live.


Trupa Bucium este o trupă rock ce transpune tradiții, ritmuri și credințe populare, aduse într-o notă contemporană. Este caracterizată prin folosirea a două viori, alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.

Stilul lor îmbină elemente are aparțin mai multor genuri muzicale, de la folk și rock progresiv la ambiental, metal simfonic și tribal.

Atât versurile, cât și ritmurile sunt compoziții originale, nefiind culese din popor.

Show-ul live include proiecții multimedia, fiind un adevărat act muzical cultural pur românesc.

Numele trupei este simbolic, reprezentând buciumul românesc – un instrument muzical folosit de păstorii români. Așa cum buciumul era folosit pe vremuri la transmiterea unor semnale codificate de luptă, de adunare sau sărbătoare, piesele trupei sunt, de fapt, legende, doine și basme românești.

Membrii trupei sunt: Andi Dumitrescu (chitară, voce, clape, instrumente de suflat), Mihai Balabaș (vioară, chitară), Robert Ardeleanu (bas), Cristian Răducanu (tobe), Alexandra Milea (vioară).

Pentru a rămâne la curent cu activitatea trupei, puteți să urmăriți pagina Bucium de Facebook:

http://facebook.com/bucium

Avem un underground de toată frumusețea. Păcat că este necunoscut.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...