Diverse

Lacul Lebedelor, balet pe gheață

În urmă cu două zile, coregraful principal al Baletului pe Gheațădin Sankt Petersburg, Konstantin Rassadin a transmis următorul mesaj publicului român: „Suntem fericiți că orașul nostru, leagănul compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, ne trimite în România la cea de-a 140-a aniversare a poveștii „Lacul lebedelor”. Suntem pe deplin conștienți de responsabilitatea pe care o reprezintă această moștenire, o luăm foarte serios și bineînțeles că vom oferi interpretare și performanță de top”, a conchis corgraful rus.
 
– LACUL LEBEDELOR – balet pe gheață, un eveniment ce va avea loc pe 15 ianuarie 2018 la Sala Palatului din București, ora 20.00. Talentații balerini-patinatori ruși, membri ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg, vor interpreta tristă poveste a prințesei Odette – transformată în lebădă printr-un blestem vrajitoresc – pe acordurile celebre ale muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski.
 
Vă reamintim că anul acesta s-au împlinit 140 de ani de la premieră Lacul lebedelor pe scena teatrului Balsoi din Moscova. Cu această ocazie aniversară, biletele vor fi denumite după cum urmează: Princess ticket (categoria I), Prince ticket (categoria II), White Swan ticket (categoria III), Black Swan ticket (categoria IV) și Wizard ticket (categoria V).
 
Cea mai cunoscută dintre lucrările de balet ale lui Ceaikovski, „Lacul lebedelor”ar fi fost compusă la cererea dramaturgului Vladimir Petrovich Begichev, care i-ar fi plătit compozitorului 800 de ruble. Teoriile criticii sugerează că la baza acestei lucrări ar fi stat mai multe surse, printre care: povestea autorului german Johann Karl August Musäus în „Der geraubte Schleier”; basmul rusesc „Rată albă”; viața tragică a regelui bavarez Ludovic al II-lea, ce a murit în condiții misterioase în apropierea lacului Starnberg sau chiar un fragment din biografia autorului și anume moartea mamei, pe când Ceaikovski era foarte tânăr.
 
Accesul se va face începând cu ora 19.00!
 
Biletele se găsesc la următoarele categorii de prețuri:
 
PRINCESS – 350 lei
 
PRINCE – 300 lei
 
WHITE SWAN– 250 lei
 
BLACK SWAN – 150 lei
 
WIZARD – 100 lei
 
Acestea pot fi procurate prin: eventim.ro, bilete.ro, iabilet.ro, bilet.ro, myticket.ro, blt.ro, startickets.ro, salapalatului.ro
 
DESPRE ANSAMBLUL DE STAT AL BALETULUI DIN SANKT PETERSBURG
 
Majoritatea patinatorilor actuali provin din perechile de patinatori ce au câștigat concursuri naționale și internaționale. Mulți dintre aceștia provin de la faimoase școli de patinaj artistic din Rusia, cum ar fi Jubilejni unde a fost descoperit și campionul Mondial și Olimpic Evgeny Plushenko. În decursul timpului, corpul de balet a fost completat și de alte figuri proeminente ale lumii patinajului artistic, perechea Ludmila Beloussova și Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial și european sau Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale și europene. Aceștia sunt doar câțiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg. În prezent, nu mai puţîn de 20 de balerini din cadrul ansamblului dețîn titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia pentru victoriile reputate în competiții naționale și internaționale de patinaj artistic.
 
Înființat în 1967, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revoluționat lumea spectacolelor.
 
Începând din anul 1995, Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg aduce în față publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheaţă. „Frumoasă din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” și „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum și „Cenușăreasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheață din Sankt Petersburg a susținut peste 7.500 de reprezentații.
Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de cinci ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...