Noutăţi

KISTVAEN – Special 10 Year Anniversary Show la Rockstadt Extreme Fest

În 2008 avea ia naștere una din cele mai marcante nume ale scenei underground autohtone, de altfel și primul proiect depressive black metal ce și-a concentrat activitatea în mod egal atât în studio cât și pe partea de live, oferind în acel moment ce mulți considerau drept una din cele mai intense și emoționale experiențe trăită în cadrul de concert.

Cu o abordare muzicală puternic influențată atât de esența clasică a muzicii black metal cât și abordări compoziitonale avantgardiste, Kistvaen aveau debuteze cu Unbekannte, o călătorie muzicală cu o însemnătate aparte în scena underground, un manifest muzical șocant și fascinant deopotrivă cu un mesaj conceptual focusat pe cele mai neplăcute stări ale naturii umane, singurătatea, izolarea, depresia. Cu un concept solid cât și invitați în premieră (membri ai grupurilor Shining și Negură Bunget), discul s-a bucurat de un real succes atât în țară cât și pe teritoriu european, iar la opt ani de la lansarea oficială, Unbekannte rămâne și astăzi unul din cele mai marcante albume românești de metal lansat în ultima decadă.

Călătoria discografică avea continue patru ani mai târziu cu un nou album, Desolate Ways, într-o nouă componență însă în același concept muzical și liric, album ce s-a bucurat de numeroase concerte în țară cât și primul turneu european în adevăratul sens al cuvântului.

2018 va marca aniversarea a zece ani de existența ce vor fi sărbătoriți în cadrul Rockstadt Extreme Fest cu un show special în care Kistvaen vor prezența piese atât de pe Unbekannte (prezentate live în componența din 2008), compoziții de pe Desolate Ways, precum și două piese de pe viitorul material discografic. Este și prima dată când trupa va urca pe scenă în formula Unbekannte, după o pauză de aproape șase ani.

ROCKSTADT EXTREME FEST 2018 are loc în aceeași locație a Terenului de Biatlon de la baza Cetății Râșnov, spațiu unde zeci de formații internaționale vor concerta pe parcursul a 4 zile în cadrul celui mai iubit și apreciat festival de muzică extremă din România.

Abonamentele au fost deja puse în vânzare, lista pentru etapele de presale până în august 2018 fiind disponibile mai jos. La fel ca și la precedentele ediții, NU vor exista bilete pe zile, ci doar abonamente ce asigură accesul în toate cele patru zile ale festivalului.

Deși programul pe zile va fi disponibil doar în lunile premergătoare festivalului, promitem ediția din 2018 va fi cel puțin la fel de puternică ca cea aniversară, cu siguranță vom avea surprize pregătite, trupe în premieră în România și un line-up la fel de variat.

230 lei = 13.11.2017 – 4.02.2018
270 lei = 5.02 – 01.07.2018
300 lei = 02.07.2018 și pe toată durata festivalului

Până în acest moment au confirmat POWERWOLF, CONVERGE, SEPTICFLESH, MISERY INDEX, GUTALAX, FLESHLESS și KISTVAEN (Special 10 anniversary show).

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...