Noutăţi

Katara revine în București, la Yellow Club

Katara revine în București la Yellow Club pentru a lansa primul material discografic al trupei intitulat “The End”, împreună cu trupa Mors Silens din Ungaria și Dark Ӕclipse pe 23 martie !

Katara este o trupă de Melodic Death Metal care și-a început călătoria muzicală în 2014 în Arad, și care își ia numele din limba greacă însemnând “blestem”. Tema principală a trupei sunt “blestemele” de mai multe tipuri și văzute din mai multe perspective, adăugând scurte povești prin versuri.
Concertul din Yellow Club marchează lansarea albumul de debut al Katara numit “THE END”, care s-a lăsat așteptat de ceva vreme, după lungi suferințe sau “blesteme” datorate modificărilor în componența trupei. Materialul muzical este creat din suflet, “suferind”, un album conceptual cu multiple influențe din sfera genului Melodic Death Metal.

Mors Silens [Melodic death metal – Hu]
Trupa a fost formată în 2005, și ca orice altă trupă, cu mari speranțe în Ungaria. Concepția a fost prea ușor spre deosebire de procesul real. La început, multe cover-uri au fost principalele linii, dar după sosirea noului chitarist Csaba Fekete, care a adus propriile cântece, a fost o adevărată schimbare.Și acolo unde a început totul!

După ani de cântat, în 2012 incepeu două schimbări de linii, în care László Gaál și Péter Tóth aduc o putere proaspătă trupei. Mai multe riff-uri, cântece noi și alte clipuri video au fost făcute, iar totul încă mai continuă!

În 2014, formația a participat la concursul pentru finală “Wacken Metal Battle” (best 10), care a fost selectată din 66 de trupe locale. Au început multe festivaluri, cum ar fi “Death by Metal” și mai multe concerte în cluburi.

Primul album lung a fost lansat în 2016 sub numele: Call Of The Nether Realm.

Noul album al trupei, “The World Of Pain”, a fost lansat în septembrie 2018.

Invitații:
Trupa Dark Ӕclipse a luat ființă în 24 iulie 2013. Trupa a trecut prin mai multe schimbări de componență de-a lungul anilor, timp în care a susținut concerte alături de trupe consacrate, precum Taine, Ka Gaia An și E-anna. Dark Ӕclipse revine în forță cu o componență proaspătă!

Sâmbătă, 23 Martie, Katara și Mors Silens și Dark Ӕclipse vor cânta în București, în Yellow Club !
Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...