După un concert de succes avut în anul 2016 la București, iată că formația americană KAMELOT se întoarce în țara noastră, pentru a prezenta live publicului român noul album „The Shadow Theory” printr-un show ce va avea loc în data de 16 august la Quantic Club din București.
În deschidere: CROSSING ETERNITY
Biletele pot fi achiziționate online pe www.AmBilet.ro la următoarele prețuri:
– 120 lei (100 bilete) – Golden Circle / Zona in fata scenei
– 79 lei (100 bilete) – Pre-sale 1 – Normal Circle
– 89 lei (200 bilete) – Pre-sale 2 – Normal Circle
– 99 lei (preț normal)
– 115 lei – în ziua evenimentului – Normal Circle
– 65 lei (20 bucati) -Ticketele „meet & greet”. Acestea sunt disponibile exclusiv la sediul Promusic Events & Maximum Rock (Intrarea Traian Demetrescu, nr. 9, zona Timpuri Noi, București), iar pentru a participa la eveniment acestea trebuie sa fie insotite de un bilet de concert valid.
Biletul de acces se poate comanda doar in format electronic. Acesta va fi tiparit pe o coala A4 sau va fi prezentat la intrare direct de pe telefonul mobil / tableta pentru scanare.
La intrare biletul comandat electronic se poate preschimba cu unul fizic.
KAMELOT
„Suntem cu toții prizonierii propriilor creații”… spune Thomas Youngblood, fondatorul trupei Kamelot, referindu-se la tehnologia de azi, inteligența artificială și tot ce omul a creat cu propriile sale mâini… Și iată că după 12 luni de zile lungi petrecute în Germania, Florida și Suedia, toată munca formației își arată în sfârșit rezultatele, concretizate într-un album care așteaptă să vadă lumina zilei încă de la sfârșitul lui 2016, pe când trupa intra în studio prima dată pentru a lucra la el, și anume „The Shadow Theory”, album ce va putea fi ascultat live la București pe 16 august! Nu lipsesc din setlist nici vechile piese pe care cu siguranță adevărații fani abia așteaptă să le cânte alături de trupă.
Așa cum declară chiar Thomas Youngblood, „The Shadow Theory” este o călătorie psihologică prin complexitatea minții umane, în care noi suntem constant supuși unor stimuli prin media, tehnologie, experimente sociale și inteligență artificială. Albumul reprezintă o îmbinare a mai multor lumi, oferindu-i ascultătorului posibilitatea de a evada din propria noastră realitate.
Cu un concept inspirat din Legenda Regelui Arthur şi o muzică maiestuoasă şi complexă, Kamelot este unul dintre cele mai importante grupuri de power metal ale momentului. Combinația dintre melodic metal, influențe progressive și referințe doom / gothic metal au făcut ca albume precum The Fourth Legacy (1999), Karma (2001) și The BlackHalo (2005) să devină adevărate opere de artă.
Americanii, grupaţi în jurul chitaristului şi orchestratorului Thomas Youngblood, și-au început activitatea încă din 1991, însă au lansat primul album, „Eternity”, abia după patru ani. Până la sfârşitul secolului aveau deja patru discuri şi, în ciuda unor importante schimbări de componenţă, nucleul de bază rămăsese neschimbat. Turneele prin toată lumea i-au făcut cunoscuţi şi apreciaţi în rândul publicului iubitor de metal şi melodie, iar albumul conceptual „Black Halo” (2005), inspirat din marea creaţie dramatică „Faust” a lui Johann Wolfgang Goethe le-a oferit de-a lungul timpului ocazia să colaboreze cu artişti precum Snowy Shaw sau Alissa White-Gluz, în rolul diferitelor personaje ale dramei. În 2011 solistul vocal Roy Khan a părăsit trupa al cărei colaborator fidel fusese timp de ani de zile, iar în locul său a sosit Tommy Karevik, unul dintre cei mai apreciaţi frontmani ai zonei power-progressive.
CROSSING ETERNITY
CROSSING ETERNITY s-a născut din pasiune și din dorința de a face pași înainte, din prietenia fără granițe pe care arta ne poate ajuta să o realizăm, într-un moment în care acest lucru trebuia să se întâmple. Grupul româno-suedez și-a început activitatea în 2017 cu intenția de a crea un repertoriu original, solid, înregistrând primul album, „The Rising World”, cu un sound organic, cu o estetică definită, printr-o producție care a evitat cosmetizarea exagerată.
Manu Savu (ex Iris, Voltaj 88, Krypton) și-a ocupat propriul studio cu idei și resurse pentru un grup nou, care să aibă ceva de spus pe scena europeană. Odată pornit la drum, proiectul și-a adăugat tot ce avea nevoie pentru a ieși în lume proaspăt, vibrant și dornic de a se arăta iubitorilor de autentic.
Dacă trupa este nouă, membrii formației sunt muzicieni profesioniști cu o experiență de 25-30 de ani, perioadă ce le-a conferit oportunitatea de a aborda genuri – subgenuri de rock/metal/progresiv, dar si fussion, jazz, blues, experiență atât de studio, cât mai ales de concert, în special la nivel național.
De-a lungul carierei lor membrii trupei au avut ocazia să colaboreze sau să cânte ca „open act” în România, dar nu numai, pentru formații ca Ten Years After, Uriah Heep, Scorpions, Larry Coryell, Blood, Sweat & Tears etc.