Jazzy-blues

JOE LOVANO readuce jazz-ul clasic, pe scena Sălii Radio

Câștigător al Premiului Grammy, saxofonist și compozitor, JOE LOVANO se poziționează în avangarda grupurilor de Jazz de mari sau mici dimensiuni și este considerat unul dintre cei mai buni saxofoniști tenor din toate timpurile.

Artistul va susține primul său concert în România în data de 25 martie 2017, de la ora 20.00, la Sala Radio din București.

Lovano declară ca este “fascinat” de scena de jazz din Europa, în special din cea de Est, și că așteaptă cu nerăbdare turneul său european, care îl va duce în Spania, Cehia, România și Ungaria.

În Classic Quartet, proiectul cu care se prezintă și pe scena Sălii Radio, Lovano va explora bogata istorie a jazz-ului “clasic”, de la swing la bebop.
Botezarea unui proiect cu numele „clasic” poate părea puțin pretențios, la prima impresie, dar în acest caz, denumirea pare că se potrivește ca o manușă. Clasic, prin definiție, este ceva „de cea mai înaltă calitate, clasă sau rang”, iar acest lucru se potrivește cu siguranță proiectului lui Joe Lovano, consideră prestigioasa publicație All About Jazz.

La București, publicul va putea asculta integral albumul Classic! Live at Newport, dedicat memoriei pianistului Hank Jones, un album aclamat de critici, a cărui lansare a durat nu mai puțin de 11 ani, de la înregistrarea sa în 2005, pâna la lansarea oficială din 2016. Potrivit artistului, acesta este și ultimum album ce va fi lansat sub egida Blue Note.

Lovano este un susținător fervent al jazz-ului tradițional, notabilă în acest sens fiind colaborarea din urmă cu zece ani cu renumitul pianist Hank Jones, cunoscut pentru asocierile sale cu Ella Fitzgerald, Charlie Parker și mulți alții.  În proiectul Classic Quartet, Lovano schimbă conturul în timp ce onorarează structura muzicală, iar rezultatul este un jazz de înaltă clasă, unanim apreciat.

În seara de 25 Martie, pe scena de la Sala Radio, vor urca Joe Lovano, la saxofon tenor, Lawrence Fields la pian, Peter Slavov la bass și Otis Brown la baterie.

Despre Joe Lovano

De la lucrarea sa simfonică nominalizată la premiile Grammy, până la rolul său de șef al catedrei de jazz la Berklee College of Music, saxofonistul originar din Cleveland/SUA împinge și provoacă fără teamă asocierile sale conceptuale și tematice, într-o căutare pentru noi moduri de exprimare artistică și noi modalități de a defini limbajul jazzului.

În 2014, JOE LOVANO a câștigat premiul pentru Suflatorul si Saxofonistul Anului de la Asociația Jurnaliștilor de Jazz, precum și Saxofonistul Tenor al Anului, de la prestigioasa DownBeat Magazine.

Artistul a lansat 23 de albume aclamate la faimoasă casă de discuri Blue Note, ultimele trei concentrându-se pe cvintetul sau, US FIVE.

În cuvintele lui Bruce Lundvall (Blue Note Label), JOE LOVANO este un gigant al instrumentul său și un gigant cu drepturi depline al jazz-ului.

PROGRAM:
Concertul “JOE LOVANO – Master of Saxophone” va avea loc pe 25 Martie 2017, ora 20:00, la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.
Bilete

Biletele pentru acest eveniment costă de la 105 de lei în funcție de categorie și pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas, benzinăriile OMV) şi online pe eventim.ro, iabilet.ro și bilete.ro.

Evenimentul este organizat de Jazz Syndicate Live Sessions

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/206372986499623/

VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=Yk1v1TEDmaQ&list=RDYk1v1TEDmaQ#t=588

Eveniment recomandat de Magic FM

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!