Jazzy-bluesNoutăţi

JAZZAPPELLA cântă în deschiderea concertului Paolo Fresu și Ralph Towner

Grupul Jazzappella va deschide concertul susținut de Paolo Fresu și Ralph Towner, ce va avea loc în data de 14 mai, de la ora 20:00, la Sala Radio din București.

Jazzappella

 

Accesul în sală se face începând cu orele 19:30, iar în acest moment mai sunt disponibile bilete în număr limitat, în Rețelele Eventim.ro și IaBilet.ro.

 

În concertul de la Sala Radio, Jazzappella va aborda standarde de jazz și pop cu aranjamente vocale îndrăznețe, energice, sau lirice și pline de sensibilitate.

 

Despre Jazzappella

 

 

Jazzappella este un proiect început în anul 2006 de Zoltán András, cunoscut publicului larg mai ales ca solist al grupului Sarmalele Reci, dar și ca instrumentist și compozitor.

În anul 2010, sub numele Jazzappella, se lansa pe radio și pe internet o primă înregistrare în formula de septet acappella, cu un sensibil cântec de Crăciun, ”Să ningă iar”.

 

Anii 2011-2014 reprezintă o perioadă în care proiectul continuă în diverse componențe. În 2015, Jazzappella începe într-o nouă formulă, pregătind material pentru înregistrarea unui album și pentru un turneu național și european.

 

Până în prezent, Jazzappella a avut apariții publice și pe posturi de radio și TV atât în țară cât și în străinătate, în cluburi, în săli de teatru și în aer liber, la diverse festivaluri etc.

 

Din activitatea diversă, merită amintite următoarele spectacole: Samfest Jazz International, Timișoara Jazz Festival, Festivalul George Enescu, Festivalul International A Cappella de la Girona – Spania, Festivalul International Alba Jazz, Gala București 555 de ani, Festivalul G.Feszt sau Festivalul Timișoara muzicală, la Filarmonica Banatul.

 

Jazzappella înseamnă:

 

Ana Băncescu – soprană

Marina Arsene – soprană

Tereza Catarov – alto

Zoltán András – tenor

Alexandru Grăjdeanu – bariton

Csaba Gáspár – bas

 

Jazz Syndicate Live Sessions vine cu o nouă premieră pentru scena jazz din România, anume concertul Paolo Fresu și Ralph Towner de la Sala Radio, în care cei doi aclamați artiști vor prezenta albumul Chiaroscuro, o colaborare muzicală de excepție.

Paolo_Fresu_final copy

 

Albumul Chiaroscuro este o demonstrație de virtuozitate muzicală, fiind, în același timp, mult mai mult de atât: o întâlnire accidentală dintre doi artiști, a căror respect reciproc le-a arătat calea spre o colaborare minunată.

 

Chiaroscuro îi aduce împreună pe Ralph Towner cu trompetistul Paolo Fresu, cei doi cunoscându-se la un festival din Sardinia, în urmă cu 15 ani. Ca și majoritatea albumelor pe care Towner le-a produs în colaborare cu un alt artist, Chiaroscuro este o demonstrație a tehnicii sale excelente, dar și o ocazie pentru interacțiune muzicală.

The New York Times

 

Despre Paolo Fresu și Ralph Towner

Unul dintre marii trompetiști ai lumii, prolificul muzician de jazz Paolo Fresu are la activ peste 300 de înregistrări. Născut în 1961 în Sardinia, Italia, Paolo Fresu a început să cânte la trompetă la vârsta de 11 ani, urmând mai târziu cursurile Conservatorului din Cagliary. La scurt timp după absolvirea conservatorului, a început să primească numeroase distincții, dintre care prestigiosul premiu al l‘Academie du Jazz sau Django D’Or.

Cu un sunet tributar erei Miles Davis din anii ’50, Fresu și-a creat o manieră proprie, trecând cu naturalețe prin orice stil, de la jazz la fusion.

Între înregistrări și concerte, Fresu activează și ca director artistic la festivalului de jazz din orașul său natal, Berchida -Time in Jazz Festival și compune muzică pentru cinema și balet.

În 2010, muzicianul a înregistrat albumul Chiaroscuro, împreună cu chitaristul american Ralph Towner, pe care îl vom vedea pe 14 Mai și pe scena de la Sala Radio – București, precum și dublul set Songlines/Night & Blue. Desertico este ultimul său album, lansat în 2013.

 

Ralph Towner (nascut în 1940) este un multi-instrumentist de origine americană, compozitor, producător și șef de orchestră. Cântă la chitară de douăsprezece coarde, chitară clasică, pian, sintetizator, percuție și trompetă.

 

Cel mai bine cunoscut ca chitaristul și compozitorul ansamblului de jazz acustic Oregon, Towner a avut de asemenea o carieră solo bogată și variată, marcată de colaborări muzicale memorabile cu mari muzicieni moderni ca Gary Burton, John Abercrombie, Egberto Gismonti, Larry Coryell, Keith Jarrett, Jan Garbarek și Gary Peacock .

Biletele pentru acest eveniment au prețuri începând cu 95 lei, în funcție de categorie ți pot fi cumpărate din Rețelele Eventim, Bilete.ro și IaBilet.ro.

 

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1535191906791654/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4i1QNwH4K5Y

 

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...