Cronici concerte

Iubim 2 roți și, cu siguranță, iubim și organizatorii

Iubim 2 roti

Am scris în cursul săptămânii trecute un material prin care am încercat să expun viziunea referitoare la QUANTIC PUB. În final am afirmat că numai timpul ne va arăta dacă acest local va reuși să se extindă conceptual la fel de mult precum este extins din punct de vedere teritorial.

Festivalul Iubim 2 Roți a fost o primă probă pentru organizatori de care au trecut cu grație și fără probleme; iar acestea dacă ar fi existat pot spune că nu au fost vizibile publicului, dar până la urmă acesta este și obiectivul ca problemele să nu incomodeze participanții la festival și ele să fie rezolvate într-o manieră discretă.

Ce a trăit publicul bucureștean timp de trei zile a fost o adevărată mană cerească și o oază de relaxare: muzică, spațiu verde, bere, grătare, prieteni, motoare … ce să mai: zici că a fost 1 mai! Infrastructura festivalului a fost cum nu se poate mai bună și mă bucur că în sfârșit am reușit să regăsesc standardele unui festival decent și în capitală precum le-am regăsit în cadrul marilor festivaluri din provincie. Paradoxal, în țara noastră festivalurile au prea puțin succes în capitală, în timp ce în provincie se bucură din ce în ce mai multă notorietate și popularitate.

Nu am văzut cozi la mâncare, băutură și nici la jetoane. În ciuda densității de spații verzi în care am stat suficiente ore, nu m-am întors acasă cu pișcături de insecte. Sunetul a fost foarte bun și mai mare dragul să asculți muzică live în defavoarea celei digitale sau de pe CD. Standurile cu merchandise și diferite produse au atras ochii lumii, cât și expoziția de vehicule parcă scoase din Mad Max, dar și numărul impresionant de motociclete și de bikeri, căci, la urma urmei, iubim două roți, nu-i așa?

Formațiile au fost împărțite pe două scene: una mare și una mică. Publicul a avut de alternat între ele pentru a vedea formațiile pe care și le doreau, iar prezentările au fost făcute de Cristian Hrubaru și de Claudiu Cîrțînă de la Rock FM. Formațiile au fost mai mult decât suficiente și pe gustul tuturor: CARGO, Coma, Timpuri Noi, Trooper, ZOB, Implant pentru Refuz, H8, RoadkillSoda, Ska-nk, Tapinariii, Fără Zahăr, DOAR ATâT, CALEnDAR, Aristopaths, Ora Închiderii, Between Colors, The Purple Dandies, Arashai, Circu’, Ka Gaia An, 1000 Facez, Destin Balcanic. Cele mai cunoscute publicului au fost cap de afiș pentru fiecare seară.

A fost destul de dificil să fii martor la toate cântările datorită volumului masiv de formații participante, însă eu consider că a fost un avantaj mai degrabă decât un dezavantaj. Cu mici abateri și schimbări, programul afișat pe pagina event înaintea zilelor de cântare a fost respectat, deci oamenii au putut veni fără nicio problemă la trupele pe care doreau să le asculte.

Majoritatea artiștilor au avut câte un oftat deoarece au cântat în timp ce încă era lumină afară, în condițiile în care ele reprezentau de multe ori headline-ul unor evenimente mai reduse ca organizare. În fine, să spunem merci că nu a fost atât de nesuferit soarele pe cât ar fi fost el în general la finele lunii mai și să ne bucurăm că la urma urmei formațiile au fost ordonate echilibrat în funcție de notorietatea pe care o au în cadrul publicului românesc.

Chiar și pe lumină artiștii nu au fost împiedicați de nimic să facă un show de neuitat și să ne facă să ne mai dorim să-i mai vedem live și cu alte ocazii. Deoarece terenul în care a fost ținută scena mare are o suprafață mare, publicul părea mai răsfirat, dar cu puțină atenție și prin aproximare ne putem imagina că oamenii respectivi ar fi fost înghesuiți – cel puțin – în spațiile de concert închise consacrate din capitală. Prin urmare faptul că formațiile au cântat în timpul zilei, cu toate că ele și-au obișnuit publicul cu evenimente nocturne și in-door, nu a împiedicat lumea să vină în număr mare la evenimente, nici măcar vinerea care încă era zi de lucru și referitor la care trebuie luat în calcul și traficul bucureștean.

Să sperăm că Iubim 2 Roți se va organiza și anul următor în aceeași locație și, de ce nu, poate vor chema chiar artiști internaționali! Pornit ca o inițiativă de conștientizare a participanților „pe două roți” în trafic, festivalul poate să își continue activitatea și anii următori pentru că locația Quanticului este cea mai bună variantă pentru aceștia.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...