Interviuri

Interviul săptămânii: Váthos

Mai rar avem prin secțiunile noastre de știri destinate scenei locale și vești din sfera black metal-ului, dar de curând ne-au atras atenția cei de la Váthos. Cu un prim single proaspăt lansat, „Curse of Apathy”, trupa promite o abordare unică în ceea ce privește acest stil aparte al metal-ului. Despre ideile trupei și ce planuri au ei pentru viitor vorbim mai jos.

Cât public mai are black metal-ul în România?

Váthos: Mai are?! O foarte mică audiență din România ascultă black metal, și cei care o fac au rămas în mare parte cu aceleași influențe, același concept de „old, true black metal”. Zic asta pentru noi nu încercăm abordăm stilul tradițional al black metal-ului. Încercăm îmbrăcăm ideea black-ului într-o formă care poate fi înțeleasă de o audiență cât mai vastă, atât tineri cât și obișnuiții stilului. Considerăm nu abordăm un subgen anume și asta se reflectă în stilul vocal abordat și instrumentalul cu influențe din mai multe genuri/subgenuri muzicale care reflectă input-ul fiecărui membru.

Ce v-a determinat intrați în scena locală?

Váthos: Pasiunea comună pentru muzică, dorința de afirmare și exprimare liberă. Consider nu ne-am afirmat pe scena locală încă, și asta se datorează faptului materialul nu este încă terminat. Suntem un grup de oameni diferiți, ne place experimentăm dar totodată perfecționăm ceea ce creăm.

De ce Váthos?

Váthos: Numele „Váthos” a fost preluat din greacă, simbolizează adâncime (depth). Pornind de la ideea prin muzică, putem exprimă păreri ce ne sunt reprimate în mod normal indivizi.

Ați lansat de curând și un prim single. Ce îmi puteți spune despre el?

Váthos: Tema din spatele piesei a fost creată în jurul circumstanței în care ne-am aflat cu toții cel puțin o dată în viață: monotonie, apatie socială și rutină. O stare care ne este influențată indirect de circumstanțe, oamenii din jurul nostru, cât și propriile alegeri – are la rădăcina neputința de a ne satisface propriile nevoi și dorințe.

Aveți în plan și un album?

Váthos: Avem în repertoriu piese propii, „Curse of Apathy” deja lansată (sperăm cât de curând ca piesa aibă și un videoclip) și lucrăm în continuare la finalizarea altor piese, apoi vom putea pune oficial în discuție lansarea unui album.

Când veți urca pe scenă?

Váthos: În momentul în care setlist-ul va fi finalizat și putem fi siguri vom transpune publicului materialul de calitate pe care îl merită, cel mai probabil se va anunță și un concert Váthos, sperăm noi destul de curând.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...