InterviuriNoutăţi

Interviul săptămânii: FRIG

Săptămâna aceasta ne oprim în capitală, la o trupă cu un nume cât se poate de potrivit pentru perioadă, FRIG. Cu un stil ceva mai aparte pentru scena noastră, şi anume industrial avant-garde, FRIG şi-a început călătoria astrală cu fix doi ani în urmă, albumul de debut „vid nocturn” „ bucurânduse deja de un videoclip proaspăt, şi anume „Sfere”. Despre abordarea lor muzicală şi acest material discografic stăm de vorbă cu Alex.

Aveţi o descriere unică a stilului muzical abordat. Cum v-aţi defini pentru un prim ascultător în trei cuvinte?

FRIG: Tindem către un avantgarde industrial metal, tot ce va fi auzit pe album are şi accente drone, mai puţine doom, însă pe viitoarele creaţii vom încerca aducem şi expresii sonore din genurile menţionate care nu se simt atât de proeminent pe „vid nocturn” „.

De ce FRIG şi cât de mult contează elementele atmosferice în ce faceţi?

FRIG: Am expus FRIG din mai multe aspecte, iarăşi unul dintre ele pe care ţinem îl nuanţăm ar fi fenomenul în sine. Tot ceea ce ţine de sunet vine asamblat la ce am intenţionat prezentăm prin cuvântul român cu alte elemente decorative decât cele frecvent întâlnite. Aşa cum se simte şi aşa cum se văd ale sale urme lăsate în atmosferele terestre cât şi dincolo de ele, de la noi din vârf de munte sau şes privind un cer întunecat, îndeosebi în zone greu de găsit în Europa de Sud şi de Vest datorită iluminării masive a arealelor nelocuite.

Cum s-a legat „vid nocturn” ” şi cât timp aţi lucrat la album?

FRIG: Albumul descrie o reîntoarcere în spaţiu a fenomenului dincolo de atmosferele terestre, vizual dezvolatat în nocturn, unde secundele au avut al lor prim impact atât în creaţia albumului cât şi mai departe către originile sale.
Am compus pe durata unui an şi jumătate şi am încercat îi aducem un sunet diferit şi sper am reuşit, ale voastre senzaţii sonore vor decide.

Care este piesa cea mai reprezentativă pentru voi de pe acesta?

FRIG: Piesa care asamblează toată structura şi care apare precum o plasmă pe tot cuprinsul albumului: „minus 0.010 degrees” de unde începe povestea apariţiei fenomenului în spaţiu şi care se dezvoltă în celelalte piese sub alte forme.

Care a fost baza videoclipului pentru „Sfere”?

FRIG: Prezenţa unui element din titlul alumului şi poziţia premergătoare fenomenului.

Care sunt planurile pentru evenimente live?

FRIG: Momentan nu avem planificate evenimente la care apărem, traversăm unele schimbări şi ne pregătim, vom face publice viitoarele apariţii pe reţeaua de socializare.

Website trupă: http://frigband.wixsite.com/frig.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...