Get-begetInterviuriNoutăţi

Interviu: Underwaves – „Ne concentrăm pe lansarea de piese individuale sau proiecte mai mici pentru a comunica cu publicul nostru și a ne exprima creativitatea în mod flexibil”

Underwaves și-a început călătoria în 2017 și s-a regăsit printr-un amalgam de genuri reunite de groove, cu toppinguri de atmosferic, nu-metal și alternativ. Cu o discografie care include în palmares și album, Hiatus, trupa se axează în prezent mai degrabă pe ideea de promovare prin single-uri, fără presiunea unui material discografic full-length. Despre asta și multe altele în interviul de mai jos.

Când ați pornit la drum aveați influențe nu-metal și alternative în stilul abordat, cât de deschis este publicul încă la astfel de influențe muzicale? Rămâne ceva pentru melancolici sau atrage și public tânăr?

Este important să menționăm că atât genul nu-metal, cât și alternative au groove în muzică, care este un element esențial în transmiterea emoției și a energiei într-o piesă. Groove-ul poate atrage atât publicul melancolic, care apreciază profunzimea și complexitatea muzicii, cât și publicul tânăr, care caută ritmuri și sunete captivante. Astfel de influențe muzicale pot oferi o experiență variată și atractivă ascultătorilor de toate vârstele și preferințele muzicale. 

Ce s-a schimbat pentru trupă în mai bine de 6 ani de existență?

În decursul celor peste 6 ani de existență ca trupă, am parcurs o călătorie muzicală și personală remarcabilă. Am experimentat numeroase transformări și am trăit experiențe semnificative pe parcursul acestei perioade. 

Una dintre cele mai notabile schimbări a fost reprezentată de modificarea componenței trupei. În decursul anilor, am adus noi membri sau am schimbat instrumentiștii, ceea ce a influențat semnificativ sound-ul și direcția noastră muzicală.

Într-un interval de timp atât de lung (pentru undeground), am reușit să ne definim cu claritate stilul muzical. Am descoperit sunetul nostru unic, ne-am dezvoltat semnătura muzicală și ne-am găsit un loc bine stabilit în peisajul muzical autohton-underground.

Timpul petrecut pe drum, turneele și concertele au fost cu siguranță o parte semnificativă a călătoriei noastre. Am acumulat mii de kilometri în turnee și am susținut zeci de concerte, ceea ce ne-a adus în contact cu oameni noi și ne-a ajutat să dezvoltăm o experiență valoroasă în industria muzicală.

Vă pregătiți să lansați un nou material, cu ce idee ați pornit în minte pentru el? Povestiți-ne despre el.

Considerăm că ideea tradițională de album muzical a devenit învechită pentru noi, iar preferința noastră este să lansăm piese exact în momentele în care simțim că sunt gata și când suntem inspirați, fără a fi restricționați de structura unui album. Această abordare ne permite să comunicăm direct cu publicul nostru și să împărtășim muzica într-un mod mai liber și autentic, reflectând schimbările și evoluția noastră ca artiști în timp real.

Ce lecții ați zice că v-au fost de folos de la albumul de debut pentru această nouă lansare?

Experiența în studio și procesul de înregistrare ne-au ajutat semnificativ. Cu fiecare înregistrare, am devenit mai eficienți și mai înțelegători în ceea ce privește tehnica și sunetul pe care îl dorim. Acest lucru ne-a permis să ne mișcăm mai rapid și să creăm într-un mod mai precis și mai corespunzător viziunii noastre artistice. Experiența în studio a fost cu siguranță un factor esențial care ne-a ajutat să evoluăm și să aducem muzica în fața publicului într-un mod mai convingător.

Dacă ați putea alege o piesă care să rezume noul material care ar fi ea?

Nu avem un nou material în sensul tradițional al cuvântului, cum ar fi un album complet, dar ceea ce reflectă viziunea noastră muzicală actuală este piesa „Odyssey on Inner Self”. Această piesă reprezintă o expresie a evoluției noastre artistice și a direcției muzicale pe care dorim să o explorăm în acest moment. Astfel, ne concentrăm pe lansarea de piese individuale sau proiecte mai mici pentru a comunica cu publicul nostru și a ne exprima creativitatea în mod flexibil și în conformitate cu inspirația noastră.

Aveți colaborare cu Injected Smile Studios pentru noul material. Ce ne puteți spune despre ea?

Cu Injected Smile Studios, am colaborat încă din 2019, iar această colaborare a devenit mai mult decât o simplă relație profesională. Am legat o prietenie strânsă și am descoperit că împărtășim viziuni comune în ceea ce privește muzica și creația artistică. Această conexiune a adăugat o dimensiune specială procesului nostru de înregistrare și a contribuit la obținerea unor rezultate muzicale interesante. Colaborarea cu Injected Smile Studios a devenit un parteneriat puternic și de încredere, care ne-a susținut în dezvoltarea noastră ca trupă și în realizarea viziunilor noastre artistice.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...