Get-begetInterviuri

Interviu: The Groovy Bastards – „Ar trebui să existe mai multă susținere și între muzicieni”

Aroma diferită a Posada Rock anul acesta vine din partea celor de la The Groovy Bastards. Finaliștii se remarcă într-un concurs dominat în mare parte de metale mai grele prin linii melodice pline de ancore groovy, dar și printr-un jazz fuzionat pe alocuri cu iz de metal. Trupa se pregătește de lansarea primului material discografic, însă până atunci îi puteți vedea în acest sfârșit de săptămână live la Posada Rock, în Câmpulung Muscel.

În concurs nu s-au înscris doar trupe nou lansate, cum poate este și cazul vostru, de ce credeți că s-a luat această decizie acum?

The Groovy Bastards: Nu știm concret de ce s-a luat această decizie, dar pentru noi aceasta a fost perioada perfectă să participăm. Am primit un premiu din partea concursului Constelații Rock să participăm la Posada, și lucrul acesta ne onorează.

Ce vă diferențiază de ceilalți concurenți?

The Groovy Bastards: Oricât de clișeic ar suna, credem că suntem atipici prin tot ceea ce ne definește. Stilul nostru este un amalgam, de la jazz până la metal, iar chimia dintre noi este “one of a kind”. 

În ce măsură considerați că mai există loc pentru trupe noi în scena locală și ce anume lipsește pentru a acomoda altele?

The Groovy Bastards: Sunt multe trupe noi foarte bune. Credem că aceste trupe trebuie promovate ca să evolueze și credem că ar trebui să existe mai multă susținere și între muzicieni, fiind o industrie destul de mică. De asemenea, o varietate mai mare in lineup-urile festivalelor ar face loc pentru mai multe proiecte să aibă vizibilitate.

Ați lua în considerare colaborări cu alte trupe? Puteți da exemple?

The Groovy Bastards: Suntem deschiși la orice fel de colaborare și am colaborat cu diverși muzicieni pentru realizarea ultimelor noastre 2 piese. Visele sunt mari, iar noi ne gândim la colaborări cu artiști precum: Vulfpeck, Snarky Puppy, Jacob Collier, Karnivool, etc. Maybe one day. 

Vorbiți-mi despre cel mai recent material discografic lansat și conceptul din spatele său?

The Groovy Bastards: Momentan am lansat piese sub formă de single/clip. Pregătim un material discografic pe care sperăm să îl lansăm cât mai curând.

Ce așteptări aveți de la Posada?

The Groovy Bastards: Sperăm să convingem publicul, având în vedere că reprezentăm o distanțare stilistică destul de mare față de restul formațiilor, dar totodată vrem să ne și distrăm.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...