Get-begetInterviuri

Interviu: Neon Prophecies – „Scena locală duce mare lipsă de trupe de metal extrem”

Cu un stil mai rar abordat pe scena autohtonă, bucureștenii de la Neon Prophecies plănuiesc să ia pe sus scena Posada Rock cu al lor symphonic deathcore. Formată în 2019, trupa a evoluat încet spre o arie mai extremă și intenționează să asalteze underground-ul cu un material discografic ce urmează să fie lansat anul acesta și care îi scoate din umbră tocmai prin brutalitatea și velocitatea pe care ei o varsă în muzica compusă. Să îi cunoaștem mai bine.

În concurs nu s-au înscris doar trupe nou lansate, cum poate este și cazul vostru, de ce credeți că s-a luat această decizie acum?
Concursul Posada ofertă o oportunitate foarte bună de expunere. Pe lângă faptul că este încă o oportunitate pentru noi să cântăm, am luat decizia de a participa acum deoarece acum considerăm noi că ne-am definit sound-ul și stilul trupei. Dacă în trecut am încercat mai multe lucruri, acum știm sigur ce vrem să facem și cum trebuie să fie.

Ce vă diferențiază de ceilalți concurenți?
Viteza – Putem spune că suntem una dintre cele mai rapide trupe din concurs, această caracteristică fiind specifică stilului cântat – symphonic deathcore.

În ce măsură considerați că mai există loc pentru trupe noi în scena locală și ce anume lipsește pentru a acomoda altele?Scena locală, din punctul nostru de vedere, duce mare lipsă de trupe de metal extrem. Concurența este întotdeauna buna, din toate punctele de vedere și considerăm că mai este mult loc. Cu cât suntem mai mulți, cu atât se obișnuiește și publicul cu stilul.

Ați lua în considerare colaborări cu alte trupe? Puteți da exemple?
Absolut. Am și colaborat anul trecut, pentru interpretarea live a unei piese proprii (Nexus Sanguis), cu Andrei Vlădilă de la Avoid Humanity și a fost incredibil. Mai vrem…

Vorbiți-mi despre cel mai recent material discografic lansat și conceptul din spatele său?
Suntem în plin procedeu de înregistrare. Spre sfârșitul anului avem în plan să scoate un EP cu 3 piese, care o să arate foarte clar stilul nostru, rapiditatea și brutalitatea cu care cântăm.

Care au fost cele mai mari piedici întâlnite atunci când lucrați la el, cât și după lansare?
Timpul – Neon Prophecies, ca multe alte trupe de metal românești, este 100% autofinanțată. Asta înseamnă că mereu va fi pe locul 2 când vine vorba de serviciul fiecărui membru, deoarece d-acolo vin banii. Ne mișcăm mai greu decât am vrea, însă cu perseverență.

Ce așteptări aveți de la Posada?
Să ne distrăm, mult. Posada, cum am zis și mai devreme, însemnă oportunitatea de a cânta, de a fi văzuți și de a vedea pe alții. Timpul alocat pe scenă este doar o părticică din toată experiența a ceea ce înseamnă Posada Rock. Abia așteptăm să vedem și celelate trupe și să stăm la povești.

Posada Rock are loc în perioada 1-3 septembrie la Câmpulung Muscel.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...