Get-begetInterviuri

Interviu: MUAV – debut, surse de creativitate și planuri de viitor

Bucureștenii de la MUAV sunt o trupă de alternative/punk rock intrată recent pe scena locală și care ne-au surprins plăcut așa că am stat de vorbă cu ei ca să aflăm mai multe și să vedem ce planuri noi au.

Pentru început povestiți-ne puțin despre cum ați pus bazele proiectului vostru? Cum v-ați gândit la acest nume pentru trupă? 

Am trecut prin niște schimbări majore până să ajungem să cântăm noi, și suntem foarte mulțumiți că putem să creăm autentic exact ce vrem să dăm mai departe. În prezent am rămas Norbert – voce, chitară ritm și Marius – chitară bas și backing vocals. Numele trupei a pornit de la o stare, starea pe care o emană culoarea mov, o stare de angoasă dar și una de revelație și apreciere pentru viață, și abordarea unei atitudini suave. De aici mov îmbinat cu suav a rezultat muav.

În august am regăsit pe YouTube primul vostru material discografic, BLURD, cum ați descrie experiența de a lucra la asta?  

Da, BLURD este primul nostru proiect serios. Prin numele de BLURD vrem să transmitem starea de confuzie, idilă, agresivitate si frustrare. Emoții și sentimente pe care le-am trăit în trecut fiecare din noi, fie în situații de viață, fie în ipostaze romantice. Munca pe care am depus-o pentru acest album a fost foarte sinceră și din suflet. Am dat tot ce am avut mai bun pentru a crea un produs cât mai calitativ în ciuda faptului ca experiența noastră în domeniu nu e foarte vastă, niciunul din noi nu cântă de mai mult de 2 ani. A fost greu, frustrant pe alocuri dar putem spune ca a fost o experiență minunată și ne-a înrădăcinat și mai mult iubirea pentru muzică și creație.

Prima dată când v-am ascultat a fost în cadrul unui concert în București și îmi aduc aminte de atmosferă și de publicul care trăia alături de voi fiecare piesă. Cum simțiți voi experiența concertelor, de acolo, de pe scenă? 

Ne bucurăm mult să auzim că ați fost să ne auziți, să știm că a fost public și din afara cunoștințelor noastre. Noi nu am avut decât două concerte până în prezent și au fost experiențe foarte interesante. Publicul nefiind încă familiar cu materialul nostru a fost puțin greu să comunicăm cu ei, dar am reușit să le ducem până la capăt cu bucurie. Ambele dăți în care am cântat live am dobândit niște stări foarte frumoase pe scenă, dar am și învățat multe despre cum ar trebui să existăm live într-un performance. În timpul concertelor nu mai gândești nimic, nu mai există nimic decât ceea ce se întâmplă cu tine și piesele cântate. Iar starea pe care o avem după încheierea concertelor este din nou una nouă pentru noi, dar cu siguranță una incredibilă. 

Am adus vorba de concerte așa ca este potrivit să vă întrebăm și dacă mai aveți în plan concerte viitoare sau dacă lucrați la ceva nou?  Poate un videoclip?

Mă bucur că întrebi asta. Da, avem în plan din octombrie să organizăm performance-uri live pentru a promova noul album, ne gândim să cântăm în pub-uri micuțe în care să ne expunem și unui public nou, dar și realizarea unui videoclip pentru piesa “ALL I SEE IS RED” de pe albumul nou, BLURD. În paralel, avem foarte mult material de prelucrat pentru următorul proiect și de-abia așteptăm să ne apucăm. 

Ce părere aveți de scena underground/alternative din țara noastră în prezent?

Ce super! Da, scena underground din București și din țară în general ni se pare că e în evoluție, sunt foarte multe trupe care iau amploare în momentul de față. Avem două mențiuni și anume băieții din Guantanamo în special, fac niște lucruri foarte frumoase, recomand să dați un ochi peste single-ul lor, “305”, e pe toate platformele. Dar și băieții de la trupa Vandaal, cântă într-un stil grunge îmbinat cu nu metal. Sunt foarte, foarte buni, cel mai bine pot să îi asemăn cu Deftones, au un solist excepțional care face un show demențial.

Pe MUAV îi puteți asculta aici și găsi aici.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...