Get-begetInterviuri

Interviu: Leather Brigade – „Există prea mult spațiu, spațiu care trebuie umplut”

Încheiem seria de interviuri cu trupele finaliste la concursul Posada Rock cu cei de la Leather Brigade, cei care vor sparge norma anul acesta prin valuri old school metal cum nu se mai întâlnește în rândul trupelor noi apărute. Împleticiri de thrash, speed și punk demne de pictat o imagine auditivă și vizuală ruptă din anii 80, aruncă Leather Brigade în rândul favoriților prin îndrăzneala de a merge pe o formulă de care multe trupe aleg să se despartă în ultimele decenii. Trupa a lansat anul acesta primul material discografic, Pray to the Knife, despre care aflăm mai multe mai în continuare.

În concurs nu s-au înscris doar trupe nou lansate, cum poate este și cazul vostru, de ce credeți că s-a luat această decizie acum?

Nu este cazul nostru. Noi am lansat primul material de abia în aprilie. Ne-am înscris în concurs pentru că vrem să ne creștem vizibilitatea și n-ar strica nici suportul financiar, în cazul în care câștigăm, deoarece vrem să înregistrăm un album nou.

Ce vă diferențiază de ceilalți concurenți?

Ne diferențiem prin stilul abordat: viteză, agresivitate, old school ‘till death. Anii ‘80 au nevoie de reprezentare în scena actuală de metal din România, iar noi suntem ambasadorii.

În ce măsură considerați că mai există loc pentru trupe noi în scena locală și ce anume lipsește pentru a acomoda altele?

Mereu o să existe loc pentru trupe noi în scena locală. Din păcate, în România există prea mult spațiu, spațiu care trebuie umplut. Ce anume lipsește? Săli de repetiții, locuri de concerte, organizatori cărora să le pese de trupele locale. Nu spunem că aceste lucruri nu există, dar sunt cu siguranță subdezvoltate și rare în țara noastră.

Ați lua în considerare colaborări cu alte trupe? Puteți da exemple?

Din fericire am avut ocazia să ne întâlnim cu multe trupe mișto, atât în România, cât și în afară. Ne salutăm astfel prietenii din Slicer (RO), Sphinx (GER), Gallower (PL), Cold Brats (RO) și Grinder (RO). Pe lângă aceste trupe, putem spune că scena din România este majoritar foarte de treabă și că oamenii sunt mișto. Deși genul de muzică pe care îl cântă o trupă este foarte important pentru noi, mult mai important este ca membrii să fie oameni de calitate. O să urmeze concerte cu o anumită formație din România, dar nu vrem să stricăm surpriza.

Vorbiți-mi despre cel mai recent material discografic lansat și conceptul din spatele său?

Cel mai recent (și singurul material lansat) este EP-ul Pray to the Knife (3 aprilie, 2023). Conține 5 piese care vorbesc despre băutură, violență și alte subiecte simple și pure ale stilului speed metal. EP-ul este un manifest rapid și agresiv, nepretențios, care înglobează toate elementele anilor ‘80 care ne-au inspirat. Este un act de agresiune împotriva denaturării metalului autentic. 

Care au fost cele mai mari piedici întâlnite atunci când lucrați la el, cât și după lansare?

Cea mai mare piedică a fost să găsim persoana potrivită cu care să înregistrăm și care să mixeze materialul. Sound-ul nostru este un concept relativ nou pentru gusturile proeminente din România. După lansare nu am avut piedici propriu-zise, dar a fost destul de complicat să organizăm concertul de lansare al EP-ului (shoutout Slicer, Grinder, Mihnea Ferezan și Pub I-Auzi Una).

Ce așteptări aveți de la Posada?

Singurele așteptări pe care le avem de la Posada este să fim întâmpinați de un public agitat, pregătit să sfârtece jugulare în numele SPEED METAL.

Mulțumim pentru interviu. Stay fast, stay mean, 666!

Posada Rock va avea loc în perioada 1-3 septembrie în Câmpulung Muscel.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...