Get-begetInterviuriNoutăţi

Interviu: Grohot – „Pentru mine black metal-ul trebuie să fie pur. Plin de agresivitate și emoție”

Clasic și extrem, raw și realizat în stilul consacrat, materialul de debut al Grohot a suferit o îmbunătățire recent manifestată și pe format fizic. Cinci piese pline de vervă, brute și rapide, cu toate elementele pe care le-ai aștepta de la un album old school black bifate, despre care discutăm și în interviul de mai jos.

De ce v-ați hotărât să remasterizați albumul?
R: Ideea cu remasterizarea a venit după ce am decis să lansăm materialul în format fizic. Piesele au fost înregistrate în perioada 2019-2021 când nu aveam habar ce trebuie să faci pentru a construi un album. Am folosit echipament diferit în diverse moduri, nereușind atunci să menținem EP-ul închegat. Așa că am simțit nevoia să reparăm și să-l pregătim pentru a fi pus pe CD și casetă (în curând).

Pentru cei care nu vă cunosc deja materialul, ce ne puteți povești despre el?
R: “Creatio ex Nihilo” este materialul de debut, 5 piese unice, care nu se aseamănă între ele, create împreună cu lineup-ul vechi al trupei, toți din orașul natal, Comănești. A fost prima încercare a noastră să ne exprimăm într-un mod amatoricesc, dar plin de sinceritate.
Un lucru interesant despre EP, pe lângă muzica în sine este modul de producție. O camera de apartament, un laptop și un webcam cu care am tras majoritatea chitarelor și vocii.

Ce piesă de pe acesta credeți că vă descrie cel mai bine materialul pentru un prim ascultător?
R: O piesă care ne descrie bine pe acest material este „Creatio ex Nihilo”. Aceasta cuprinde multe dintre elementele care definesc sunetul și estetica noastră. Este o piesă care poate să ofere o perspectivă bună asupra stilului nostru. De aceea este și un motiv pentru care am ales să se numească EP-ul la fel.

Pregătiți și o lansare live?
R: Nu.

Ce considerați că vă diferențiază pe scena de black locală?
R: Atitudinea old school față de genul black metal. Nu vom face niciodată piese cu clape care nu se mai termină sau să ne măscărim pentru atenție. Pentru mine black metal-ul trebuie să fie pur. Plin de agresivitate și emoție.

CDurile (într-un tiraj limitat) pot fi comandate de la următorul link: https://delatitus.ro/magazin/cd-uri/cd-uri-trupe-romanesti/grohot-creatio-ex-nihilo/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...