Get-begetInterviuri

Interviu: Diluvian Collapse – „Nu punem atâta preț pe cultură și chiar bagatelizăm artiștii”

Timișorenii de la Diluvian Collapse sunt următorii finaliști Posada care ne acordă timp pentru un scurt interviu astăzi. Metale moderne și core, cu accente de slam, definește trupa înființată în 2018, precum și un portofoliu mare de live-uri atât în cadrul unor festivale precum Gugulan Rock, Rock la Mureș și Rockfort, dar și în deschiderea unor trupe cunoscute precum Jinjer și Skinned. Cu un album la activ care a stat în cuptor 8 ani de zile, „Divine Punishment”, trupa se pregătește de un viitor material discografic curând.

În concurs nu s-au înscris doar trupe nou lansate, cum poate este și cazul vostru, de ce credeți că s-a luat această decizie acum?

Legat de deciziile altor trupe de a participa acum în cadrul festivalului nu ne pronunțăm. În schimb, noi am considerat că este o oportunitate de a ne prezenta în fața unui public la care nu am ajunge în mod normal așa ușor.

Ce vă diferențiază de ceilalți concurenți?

În general, noi nu privim lucrurile în felul ăsta, ci mai degrabă vrem să lăsăm publicul să găsească, dacă există, lucrul/lucrurile care ne diferențiază. Noi compunem muzica după cum simțim, fără țelul bine fixat că trebuie să fim diferiți față de x sau y. Mai degrabă vrem să împărtășim muzica pe care o facem cu un public cât mai larg, să compunem cât mai mult și divers și să aducem un aer nou scenei metal din România.

În ce măsură considerați că mai există loc pentru trupe noi în scena locală și ce anume lipsește pentru a acomoda altele?

Scena din Timișoara a avut mereu și va avea în continuare loc pentru multe trupe tinere precum a avut loc și pentru noi când am început drumul ăsta. Problema majoră a orașului cum poate este destul de întâlnită și în alte părți ale României este lipsa de venue-uri care să coalizeze o comunitate de ascultători tineri (precum a fost Daos la vremea lui). Totuși, după părerea noastră, problema pleacă și de la mentalitatea românească că să înveți un instrument muzical este o pierdere de timp care te distrage de la studii, lucru etc. În general, nu punem atâta preț pe cultură și chiar bagatelizăm artiștii și rolul lor în societate. Nu ai cum să ai trupe tinere fără aceste două componente menționate. Cel puțin așa vedem noi situația și sperăm ca în viitor să inspirăm la rândul nostru alți tineri să facă pasul acesta spre muzică. 

Ați lua în considerare colaborări cu alte trupe? Puteți da exemple?

Da, chiar recent avem în plan o colaborare cu o trupă locală pentru viitorul nostru album. Însă momentan alegem să nu menționăm numele trupei pentru că vrem să o fie o surpriză în momentul lansării.

Vorbiți-mi despre cel mai recent material discografic lansat și conceptul din spatele său?

Cel mai recent material discografic lansat de noi este albumul „Divine Punishment„. Albumul cuprinde piesele compuse într-un decurs de 8 ani de zile de când făceam parte dintr-o altă trupă de metalcore pe care am dizolvat-o ulterior. Albumul are 9 piese și un bonus track iar subiectele abordate în piese se învârt, în principal, în jurul subiectului pedepsei divine (temă pe care o avem și în numele trupelei) inspirat după mitul Sumerian/biblic.

Care au fost cele mai mari piedici întâlnite atunci când lucrați la el, cât și după lansare?

Cele mai mari piedici au fost cele financiare, neavând mult timp banii necesari să investim în înregistrarea și design-ul albumului. Astfel a trebuit să așteptăm destul de mult să începem procesul. Am avut și norocul ulterior să colaborăm cu cei mai faini și înțelegători oameni la Consonance Studio, fără de care probabil nu am fi scos albumul atât de repede.  

După lansarea albumului, în schimb, a venit și perioada lungă a pandemiei care ne-a împiedicat turneul de promovare pe care îl aveam în plan.    

Ce așteptări aveți de la Posada?

Nu avem niște așteptări specifice, noi ne dorim să ne facem show-ul ca întotdeauna și să ne simțim bine alături de public. 

Posada Rock are loc în perioada 1-3 septembrie la Câmpulung Muscel.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de cinci ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...