InterviuriNoutăţi

Interviu cu Vision

Trupa Vision provine din Râmnicu Vâlcea şi ne-a atras atenţia încă din cadrul semifinalei GBOB Oltenia, unde de altfel i-am ales drept preferaţii noştri din semifinală. O trupă cu un sunet închegat şi o conexiune uşor de observat atât la nivel de componenţă, cât şi la nivel de compoziţii, în ciuda mediei de vârstă a membrilor componenţi.

Un alternative cald, un stil care vine mănuşă trupei şi mult entuziasm. Câştigători, în urma voturilor acumulate şi la concursul nostru Most Wanted Underdog, cei de la Vision vor înregistra şi o piesă în IV Studio, având planuri mari pentru acest an. Despre ele şi trupă vorbim cu Vision.

 

vision

Cum v-aţi adunat puneţi bazele proiectului?

Vision: Trupa a luat naştere în primăvara anului 2014, din joacă. Nu, serios! Programasem în ziua aia un fotbal între prieteni. Eram acolo 3 chitarişti, un vocalist, un basist şi un fost percuţionist. Aflaserăm în oraş se deschisese o sală de repetiţii şi… de aici povestea se ştie.

Am văzut ceva trupe înscrise la GBOB din Vâlcea. Cum vi se pare scena acolo?

Vision: Noi suntem familiarizaţi cu scena din Aby Stage Bar. Am avut aici cele mai multe concerte şi de fiecare dată am fost trataţi foarte bine. Sunetul este foarte bun, Staff-ul este ok şi gata te ajute oricând, iar atmosfera foarte plăcută.

Ce v-a determinat înscrieţi la un concurs?

Vision: Am avut nevoie de o confirmare a muncii noastre şi a genului abordat. Nu este de ajuns cânţi în sala de repetiţii şi uneori în faţa prietenilor tăi pentru a ştii dacă faci bine ceea ce faci. Publicul a vibrat cu piesele noastre, iar juriul a apreciat pulsaţia muzicală a trupei.

De ce alternative? Vi se pare publicul este mai receptiv la un astfel de gen muzical?

Vision: Am ales alternative deoarece ne regăsim prin acest stil muzical. Am trecut prin foarte multe stiluri muzicale până când am ajuns la punctul în care spunem: Stop! Aici e de noi. Publicul este atras de acest stil muzical, deoarece este un gen foarte versatil, iar oamenii întotdeauna caută ceva nou, ceva diferit.

De ce aţi ales în trecut faceţi şi cover-uri în concertele live? Încă mai cântaţi cover-uri?

Vision: Cum spuneam şi mai sus, am trecut prin multe stiluri muzicale până ajungem la ceea ce ne-am dorit. Am cântat cover-uri, deoarece eram la început de drum, ca oricare altă trupă de începători: cântăm piesele trupelor preferate de fiecare. Cover-uri încă mai cântăm dar într-un număr redus, până în momentul în care vom putea acoperim tot programul cu piese originale.

Mai susţineţi concerte acustice?

Vision: Da! Încă mai susţinem concerte acustice, pentru lumea caută şi abordări mai puţin agresive şi pentru uneori simţim nevoia cântăm şi ceva mai calm. Nu cântăm acustic în pub-uri, dar nu am exclus niciodată această variantă.

Aveţi ceva piese proprii. Aveţi în gând şi un material discografic?

Vision: Desigur, avem în minte ca în următoarea perioadă până la sfârşitul lunii august avem în playlist-ul nostru 10 compoziţii propri. Dar din păcate prea puţine din ele vor fi înregistrate până la sfârşitul anului. Ne dorim avem un material discografic complet, pentru ca muncă noastră rămână imprimată în ceva, peste timp.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...