Get-beget

Interviu cu Unflicted

Trupa bucureşteană de alternative înmuiată-n stoner, Unflicted, s-a lansat anul trecut şi a făcut deja mai mult decât alţii într-o carieră: un EP („Exposed”), precum şi un prim videoclip, „Awake”, şi lucrează la un al doilea single. Pe băieţi puteţi îi vedeţi pe 11 octombrie în deschiderea trupei americane Karma To Burn în Quantic, precum şi cântând alături de Napoleon (UK) pe 22 octombrie în Fabrica. Am stat de vorbă, până atunci însă, cu Claudiu (voce) şi Alex (bass).

unflicted

Între pozitiv şi negativ, ce trebuie inducă ascultătorului zona “unflicted”?

Claudiu: Pozitiv, deoarece atunci când compunem versurile privim în urmă la problemele pe care le-am avut sau situaţiile prin care am trecut şi încercăm învăţăm din ele şi le transpunem în versuri care sperăm noi sunt de folos şi ascultătorilor.
Alex: Desigur, în orice poveste, binele învinge răul şi asta e foarte important pentru noi şi mesajul pe care vrem îl transmitem.

Aţi reuşit lansaţi EP-ul destul de repede de la apariţie. Avea careva dintre voi deja ideile pentru el dinainte puneţi bazele trupei?

Alex: Unflicted însemna până în august 2015 o chitară, un bas şi tobe. Trupa s-a împlinit în momentul în care Claudiu ni s-a alăturat, venind cu ideile de versuri şi cu linii de voce moderne şi melodice, şi am început lucrăm la piese. Desigur aveam o parte din orchestraţii, dar acestea au devenit piese de îndată ce am găsit vocea care lipsea din mix, lucrurile mişcânduse foarte repede, luându-ne chiar şi pe noi prin surprindere.

Ce contează mai mult, chimia sau scopul comun în rezistenţa în timp a unei trupe?

Claudiu: Chimia clar. Dacă nu este chimie şi feeling-ul de familie, nu cred poţi ajunge departe oricât de bun ai fi. Chimia într-un grup vine oricum şi dintr-un scop comun, deci lucrurile astea două se întrepătrund cumva.
Alex: Ţinem credem fără chimie o trupă nu are cum reziste în timp. Nu ne-am putea închipui o trupă fără chimie, ar fi ca şi cum vrei faci o ciorbă fără borş sau o budincă fără lapte. Nu au gust.

Ce încercaţi transmiteţi prin “Awake”? Încă mai lucraţi la al doilea single?

Claudiu: Prin Awake ne îndemnăm pe noi înşine, în primul rândşi extindem invitaţia oricui ne ascultă deschidem ochii şi vedem lumea aşa cum vrem noi fie, nu cum ni se spune sau dictează trebuie fie. Suntem asaltaţi zilnic de sfaturi şi norme despre cum ar trebui ne îmbrăcăm, vorbim, scriem, simţim şi încetîncet ajungem ne conformăm şi uităm de lucrurile cu adevărat importante pentru noi, de ceea ce ne face unici pe fiecare în parte. Poate piesa asta nu are schimbe lumea, dar, cu siguranţă, e un memento bun pentru noi încercăm nu ne pierdem în lumea asta din ce în ce mai ciudată.
Cât despre viitor, noi lucrăm la fiecare repetiţie la un single nou. Ne place compunem şi nu ne putem abţine facem piesă după piesă, şi din când în când ne oprim, înregistrăm ce avem, ascultăm, rafinăm şi o luăm de la capăt.
Alex: “Awake” este un îndemn la trezire către realitate şi recăpătarea controlului pe care uneori îl mai pierdem în viaţa de zi cu zi. Atât pentru noi, cât şi pentru ascultătorii noştri, acest îndemn depinde de trairiile pe care le-am avut, de experienţele din viaţa noastră, atât profesionale cât şi personale, de interacţiunile pe care le-am avut de-a lungul timpului. Noi suntem de părere individul este singurul responsabil de acţiunile lui şi singurul care poate schimbe lucrurile în bine. Classicul: “when life gives you lemons, make lemonade”. Tu deţii controlul! În ceea ce priveşte al doilea single, suprize, suprize!!! Stay tuned!

Ce credeţi “prinde” cel mai bine la public în momentul actual?

Claudiu: Hm, cel mai bine prinde energia, versuri care ajung la sufletul publicului şi melodicitatea pentru rămâne acolo în urechea ascultătorului şi îl face fredoneze toată ziua o piesă.
Alex: Într-o piaţă în care media controlează ce ascultă publicul, noi suntem de părere cel mai bine “prinde” muzica în care tu ca şi ascultător te identifici.
Noi suntem tot timpul curioşi şi căutăm descoperim trupe noi, piese noi, curente noi. Suntem convinşi mulţi dintre ascultătorii noştri împart aceeaşi opinie.

Cum pregătiţi pentru concertul cu Napoleon?

Claudiu: Cu multă energie, multe repetiţii şi cu multă nerăbdare. Dar cel mai important cu cât mai multe repetiţii.
Alex: După proverbul “repetiţia este mama învăţăturii”, repetăm, repetăm, repetăm. aşteptăm pe 22 oct. în club Fabrica, orele 21:00 (fix).
Stay Unflicted!

Claudiu Kurilyak -voce
Vlad Bâra – chitară
Alexandru Goga – bass
Claudiu Enescu – tobe

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!