Get-begetInterviuri

Interviu cu The Wax Road

O trupă tânără şi cu o forţă de muncă de invidiat, The Wax Road s-a aruncat ca o furtună asupra industriei muzicale cu multe idei inedite, o campanie de strângere de fonduri bine pusă la punct şi o serie de şiretlicuri care le permită fie aproape de fani atât pe scenă, cât şi în afara ei. Am stat de vorbă cu băieţii ca vedem ce îi motivează în acest avânt.

The-Wax-Road-Studio (1)

Cum s-a născut The Wax Road?

The Wax Road: Prima atestare documentară (printr-o diplomă) a The Wax Road s-a produs pe o dată foarte simbolică, 1 decembrei 2013. Atunci după 3 zile de repetiții am participat într-un concurs de tinere talente la Chișinău și chiar am luat premiul mare.

Inițiatorii band-ului au fost Dan (voce, chitară solo) și Victor (tobe), ulterior el a fost completat cu Ion (chitară ritm) și Cristi (citară bass). În toamna 2014 apare și Iaroslav, managerul trupei.

Date marcante pentru noi mai sunt și 15 aprilie 2016 – lansarea primului single Let Me Feel, și 5 iunie – lansarea clipului Do Things Right

Sunteţi puşi pe treabă serios. Cum aţi pus la cale atâtea planuri?

The Wax Road: Ceea ce ne mobilizează cel mai mult este aspirația noastră de a ajunge departe. Am studiat cu atenție istorile formațiilor ce ne plac și într-un final am elaborat un plan de acțiune. A fost important pentru noi  să înțelegem ce este un band pe scenă și în afara ei. Am distribuit între noi responsabilitățile și astfel reușim să ținem un ritm constant.

Trebuie să recunoaștem că suntem departe de ceea ce ne-am propus însă fiecare pas mic ne apropie de visul nostru!

De ce aţi ales să faceţi campanie de crowdfunding şi cum aţi stabilit toate detaliile pentru ea?

The Wax Road: Primii pași în cariera muzicală sunt extrem de grei din mai multe perspective. Una din ele este cea financiară, ceea ce ne-a motivat să pornim o campanie de crowdfunding.

A fost o decizie ușoară și rapidă, dar urmată de foarte mult lucru. Nu înțelegi cu adevărat ce e o campanie de colecatre de fonduri pînă nu treci prin ea.

Am planificat și gândit intens fiecare detaliu deoarece peste scopul financiar am mai avut și misiunea de a elabora și produce merchandise-ul și de a reuși o mediatizare calitativă și permanentă a campaniei.

O să venim cu mai multe detalii curând. Sperăm experiența noastră să fie de folos și altor trupe de aia urmează să publicăm integral toate gândurile noastre în acestă direcție.

A meritat în final?

The Wax Road: Cu siguranță DA! A fost greu deorece multe lucruri le-am făcut de unii singuri, dar s-a meritat din plin! Am fost susținuți și încurajați de foarte multă lume. Am descoperit noi admiratori și ne-am făcut priteni. Am primit o doză imensă de energie pozitivă!

Aveţi deja ceva concerte la activ. Cum v-aţi hotărât să participaţi şi la GBOB?

The Wax Road: Într-adevăr avem ceva concerte la activ în 2016, nu multe dar importante. Am împărțit scena cu Alternosfera, Subcarpați, Domino, Ambertraps, We Singing Colors și alte formații dragi nouă.

Participarea la GBOB a fost o dorință mai veche și ne bucurăm mult că ne-a reușit să ajungem pe scena de la Suceava, dar și mai mult de faptul că am trecut în finala națională. Am avut o experință frumoasă și am cunoscut oameni noi care sperăm să îi revedem.

Care este următorul pas?

The Wax Road: Următorul pas este unul istoric pentru noi și anume lasnarea albumului de debut. Asta se va întâmpla pe 3 decembrie și toate detaliile, care cu siguranță vor fi multe, le aflați curând.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...