Get-begetInterviuri

Interviu cu The Purple Dandies

Pe băieții de la The Purple Dandies i-am cunoscut în vara anului 2013, când am avut ocazia să cânt pe aceeaşi scenă cu ei în cadrul festivalului Imagine Romania, băieți prietenoşi şi de o energie extraordinară, energie care transformă concertele lor în adevărate showuri.

Îi recunoşti uşor, fiind îmbrăcați formal, la costum şi papion, în contrast cu stilul exploziv al trio-ului.
Cu ocazia lansării site-ului, prietenii noştri mov ne-au acordat un interviu.


Cine sunt The Purple Dandies și ce semnifică numele?

The Purple Dandies înseamnă: Tudor Marcu, RaminVahidi şi NaimVahidi, cei 3 muschetari care au cucerit vestul. Abordăm un stil pe care nouă ne place să îl numim Alternative-Funk-Rock, având şi influenţe Ska-Punk şi Blues pe alocuri. Etimologia numelui provine de la mişcarea dandistă din secolele 17-18, dandiştii fiind acei oameni cu perucile până în tavan. Culoarea mov pur şi simplu ne-a plăcut şi ni se pare elegantă, iar despre “The” nu cred că trebuie să mai dăm explicaţii.

În vară ați tot umblat pe la festivaluri. Cum vi s-a părut publicul și a fost cel mai memorabil concert?

Publicul este diferit, în funcţie de regiunea în care cânţi. Nouă cel mai mult ne-a plăcut publicul de la Padina, unde ne-am şi făcut câţiva fani, şi cel de la Cluj, care efectiv a sărit cu noi la ora 16:00, când soarele încă ardea.

Cum v-ați simțit în finala GBOB România?

La finala GBOB ne-am simţit foarte bine. Am avut parte de un recital al celor mai bune trupe din ţară, şi nu numai (Sequence- Serbia). Păcat că timpul de cântare a fost unul foarte scurt.

Ce sfaturi ați avea pentru trupele aflate la început de drum?

Un simplu sfat: să nu renunţe la pasiune şi la fantezia de a cânta pe marile scene. Pasiunea şi urmărirea acesteia sunt motorul principal care mişcă o trupă.

În septembrie ați lansat videoclipul piesei “Ziarul”. Cum a fost receptat de public și ce urmează să mai auzim de la The Purple Dandies?

A fost unul dintre cele mai bune concerte ale noastre, din punct de vedere al publicului. Lumea s-a simţit foarte bine alături de noi. Piesa “Ziarul” a fost foarte bine recepţionată, având câţiva admiratori prin toate colţurile ţării. Urmează în scurt timp să fie lansată “Brăila” pe Soundcloud, so stay tuned!

Unde vă putem vedea cântând în perioada următoare?

Pe 19 februarie în Club Fabrica, alături de Basska, pe 31 martie în Music Club, alături de : Umbra şi The Mad Socks, şi mai avem câteva evenimente care sunt încă în stadiu de pregătire. O zi faină and STAY PURPLE!

Autor: Ned

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...