Get-beget

Interviu cu The Pinwheels

Alternativii din Târgu Mureş, The Pinwheels, s-au lansat anul trecut la pachet cu un prim material, „Liquid Tales”, precum şi un prim videoclip. Cu experienţă în spate şi energie molipsitoare pe scenă, The Pinwheels iau toamna aceasta cu asalt ţara printr-un scurt turneu de promovare, după ce anul trecut au mai adăugat portofoliului şi un premiu de Best Alternative Newcomer din partea Metalhead.
Planuri pentru turneu, cât şi discuţii despre muzică, cu The Pinwheels.

the-pinwheels

Fiecare aveţi deja experienţă în scenă muzicală, anterioară The Pinwheels. Cum v-aţi reunit pentru acest proiect?

The Pinwheels: Alături de experiența scenei muzicale anterioare, cu toții aveam noi obiective, cel mai important fiind inițiativa de a crea un proiect nou, cu piese proprii. Așadar, în august 2014 ne-am întâlnit pentru prima oară, am făcut un mic plan, și ne-am pus pe treabă. În primele luni, am făcut multe jam session-uri, la care am avut ocazia să ne cunoaștem mai bine, având în vedere faptul că fiecare dintre noi avem o anumită influență și preferință muzicală – iar toate acestea au putut fi îmbinate în piesele noastre.

Alternative-ul ştim că prinde în România. Cum reacţionează însă publicul la o nouă trupă de alternative?

The Pinwheels: Într-adevăr, alternative-ul este un gen popular, destul de apreciat la noi. În cazul nostru, publicul a fost destul de deschis. De obicei, tendința este de a privi mereu înspre scene și nume mai mari, se neglijează trupele noi, însă nu trebuie să uităm niciodată că procesul este similar în evoluția fiecărei trupe: cu toții pornim de la zero (de la concerte cu 10-20 de persoane în locații nu foarte populare), facem multe compromisuri, investim și credem în noi și în ceea ce facem. E o chestiune de timp și răbdare. Unii renunță între timp, alții se împotmolesc, iar câțiva au norocul să vadă „luminița de la capătul tunelului” (mai bine zis luminițele unor scene mari, cu public numeros). Oricum, toate trupele au de spălat WC-uri cu periuța lor de dinți la început, din cauza unor oameni care doresc doar nume mari și bani din concerte. Să nu uităm că totuși este vorba despre muzică, iar publicul are ocazia să se bucure de fiecare seară de concert, indiferent de popularitatea trupei respective. Trupa e acolo pentru public, iar publicul pentru trupă.

Spuneţi-mi câte ceva despre albumul de debut, “Liquid Tales”.

The Pinwheels: Reacția chimică din urma îmbinării genurilor muzicale de pe acest album (punk, ska, rockabilly, nu-metal) a creat un conținut omogen  – și de aici numele și coperta albumului. Fiecare piesă are povestea ei, cu un conținut personal sau chiar fictiv : trăiri, concepte și idei de-ale noastre.

În primăvara și toamna anului 2015, am avut numeroase concerte de promovare a acestuia, în diferite orașe: București, Oradea, Cluj, Sibiu, Budapesta sunt doar câteva dintre ele.

L-aţi lansat destul de repede. Cât de utilă v-a fost experienţa muzicală de până atunci în compunerea şi finalizarea acestui album?

The Pinwheels: În momentul în care ne-am unit forțele, am pornit cu ideea ca în câteva luni să avem material propriu, gata de lansat. Așadar, la doar 2 luni după publicarea paginii oficiale de Facebook a trupei, am lansat primul nostru videoclip (The Ballad of Freddie the Bartender), care a jucat rolul unui „aperitiv”, până când am terminat de înregistrat întregul material, lansat cu o lună mai târziu, în aprilie 2015. Experiența muzicală ne-a oferit un mod corect de abordare, un simț al organizării bine dezvoltat, o gândire strategică – aspecte elementare în punerea în aplicare a unui plan.

Anul trecut aţi câştigat şi un premiu. Cum a decurs procesul de selecţie pentru premiu?

The Pinwheels: Da, am câștigat titlul de Best Alternative Newcomer, la Metalhead Awards 2015. Procesul de selecție a fost unul simplu, cu voturi online pe Facebook, în două etape. Etapa a doua a fost cea decisivă, în urma căreia votul publicului ne-a ajutat să câștigăm. Astfel, datorită susținerii din partea fanilor, am ajuns să cântam la gala Metalhead Awards de la Arenele Romane, pe 29 ianuarie 2016.

Vă pregătiţi să plecaţi la drum. Promovaţi şi ceva material nou?
The Pinwheels: Da, în ultimele luni am pregătit material nou, cu o abordare și un sound diferit față de ce am compus până acum. În cadrul concertelor, vom expune o mică parte din acesta – un mic teaser.

Cu ce gânduri plecaţi în turneu şi ce aşteptări aveţi?

The Pinwheels: Ca de fiecare dată când e vorba de un concert, suntem entuziasmați și gata de acțiune. Ne bucurăm de fiecare apariție, de fiecare show, și dorim să împărtășim cu publicul această experiență minunată.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!