Get-begetInterviuri

Interviu cu Seven Hills

Trupa ieşeană de metalcore, Seven Hills, abia împlineşte un an de carieră şi deja are la portofoliu un material discografic, intitulat „Gamechanger”. Primul single extras de pe EP poartă numele de „Masquerade” şi urmează fie lansat în curând.

Am discutat despre underground şi planurile trupei cu Dragoş Ciobanu, solistul Seven Hills.

seven-hills

De unde porneşte povestea Seven Hills?

Dragoș: Repetițiile au început în toamna anului 2014, într-o componență diferită, proiectul stagnând din varii motive, pentru ca definitivarea line-up-ului prezent să aibă loc începând cu mijlocul lunii octombrie a anului 2015, trupa activând de atunci până în luna august (prezent) în formula cu mine (Dragoș) la voce, Ciprian la chitară, Cătălin la bass, Andrei la tobe și Marin la chitară, aceștia doi din urmă urmând să părăsească formația în luna august din diverse motive. Ajunși la momentul în care trebuia să ne alegem un nume care să ne reprezinte, având mai multe variante “pe masă”, am decis să rămânem la “Seven Hills”, motivul de bază fiind însemnătatea geografică a acestui nume – cele șapte coline pe care e situat orașul Iași – orașul în care ne-am format ca proiect muzical. Un alt motiv (dar nu la fel de important) ar putea fi și faptul că unii dintre noi suntem fani ai trupei britanice While She Sleeps, aceștia având piesa “Seven Hills” pe albumul lor de debut.

Aveţi deja lansat şi un demo. Ce îmi puteţi spune despre el?

Dragoș: “Tragedy” a fost lansată ca demo în luna februarie, mai exact în data de 22 februarie, cu câteva zile înainte de debutul live. Piesa este în continuare disponibilă atât pe Youtube, cât și pe Bandcamp, urmând ca o versiune nouă (remixată) a piesei să fie introdusă și pe EP-ul nostru de debut, intitulat “Gamechanger”.

Lucraţi şi la un alt material?

Dragoș: După cum am menționat mai sus, materialul de debut Seven Hills va fi lansat sub formatul unui EP de 5 piese. Lansarea lui trebuia să aibă loc în luna iulie a acestui an, dar din diverse motive de ordin tehnic, am fost nevoiți să amânăm lansarea acestuia pentru o dată încă nederminată.

De ce anume credeţi că are nevoie o trupă ca să ajungă să cânte şi în alte oraşe?

Dragoș: În primul rând e nevoie de seriozitate, repetiții, organizare și de material pe care publicul, fanii și prietenii să îl poată asculta, și eventual vedea live. Totul depinde în primul rând de trupe și de membrii fiecăreia. E benefic ca trupa să adune concerte și un fanbase în orașul ei și apoi să facă tot posibilul să se extindă prin intermediul deplasărilor prin țară.

Cât de mult vă bazaţi pe promovarea în online şi ce părere aveţi despre asta?

Dragoș: Promovarea în online este, în viziunea mea, unul din factorii cei mai importanți în cazul unei trupe (în special de underground). În ziua de azi, o mare parte din activitatea trupelor s-a mutat pe net, fie că e vorba de prmovare pe Facebook, Youtube, Bandcamp, Soundcloud și/sau alte platforme online de promovare a muzicii.

Care este următorul pas?

Dragoș: Ne dorim foarte mult să lansăm EP-ul de debut și să ne reluăm activitatea concertistică, aceasta stagnând în ultimele 2 luni din cauza schimbărilor în line-up-ul trupei. Ne dorim să revenim cu forțe proaspete, oameni noi, muzică nouă și concerte noi, iar eventual, să putem promova EP-ul “Gamechanger” cu un turneu național.

 

 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...