Get-begetInterviuri

Interviu cu Outstorm

Ieşenii rock alternativ cu influenţe de stoner de la Outstorm şi-au început drumul în 2013, având deja la portofoliu un număr impunător de concerte şi o serie de piese proprii, curând reunite sub numele primului album al trupei. Cu o explozie de riff-uri atmosferice şi o energie molipsitoare, Outstorm îşi adună caracteristicile din tăticii ai genurilor precum Arctic Monkeys sau Foo Fighters.
Despre concursuri, promovare şi planurile membrilor trupei, am stat de vorbă cu Outstorm.

outstorm

De ce GBOB, de ce de două ori?

Outstorm: Salutare! Acum câţiva ani eram idealişti şi visam la finale mondiale, între timp am devenit mai realişti şi privim GBOB ca o şansă de promovare! Ne dorim ca lumea ştie de noi, afle de noi, asculte muzica noastră! De ce de două ori? Din două motive: anul trecut nu am participat în formulă completă (am avut toboşar împrumutat) iar anul acesta am profitat de ocazie din nou, în formula completă! Totuşi este ultima dată când vom mai participa la concursuri, pentru am ajuns la concluzia este foarte greu judeci arta, în orice formă ar fi ea, excluzând gusturile personale!

Pregătiţi un material pentru primăvară. Aţi început deja înregistraţi?

Outstorm: Avem material înregistrat deja, care a fost lansat sub formă de single-uri (on-line). Săptămâna trecută am mai înregistrat încă două piese, care vor fi incluse pe primul nostru album (10 piese). Ne propunem lansăm încă din această toamnă, dacă toate lucrurile merg aşa cum ne gândim noi.

Ce ne aşteptăm de la el?

Outstorm: Aşteptaţi bucuraţi de el! Doar atât! Am putea spunem va fi incendiar, extraordinar, ceva ieşit din comun, şi într-o măsură este, însă preferăm paşii mici şi siguri şi aşteptăm ca albumul se laude” singur şi îl laude alţii!
Cât de importantă credeţi este promovarea în online pentru un nou material şi cum plănuiţi voi faceţi asta?

Outstorm: Încă nu ne-am făcut o strategie clară de promovare. Credem însă este foarte importantă promovarea online, deşi toată lumea caută atenţie şi iasă în evidenţă cu ceva, cu orice pe internet. Internetul a ajuns fie o unealtă foarte bună de promovare, dar care trebuie completată cu partea fizică, îi zicem aşa, neapărat (concerte). În mare parte vom promova pe pagina noastră de facebook (Outstorm), vom trimite material la radiouri, la oamenii care considerăm ar putea la rândul lor îl promoveze, Youtube, cam asta în mare!

Cât de mult contează pentru voi aveţi un material înregistrat?

Outstorm: Contează foarte mult! Material avem, este pe Youtube însă fizic, este ca o medalie, am putea spune. Este răsplata muncii tale din sala de repetiţie de câţiva ani. Este ca o carte pe care poţi o miroşi, o răsfoieşti, te bucuri la maxim de ea. Nu ştiu cum putea exprim mai bine, ce înseamnă acest album pentru noi. Este suma trăirilor noastre, puse în lumina reflectoarelor, pentru ca toată lumea poată asculta. Iar pe lângă asta, am ajuns credem este foarte important pentru o trupă aibă material înregistrat. Este cheia unei trupe.

Un turneu sună ca ceva ce aţi putea şi vrea faceţi după lansare?

Outstorm: Bineînţeles ne gândim la un turneu de promovare. Este pasul următor normal după o lansare. Încercăm găsim resursele necesare unui turneu, cu tot ce presupune el, inclusiv merch, partea de logistică, locaţii şi tot ce trebuie şi dacă va fi posibil, pornim la drum!

Lucian Radu – Voce & chitară

Daniel Costescu- Bass

Octav Amarandei- Tobe.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...