Get-begetInterviuri

Interviu: Crimena – „Scena locală cred că este cea mai vibrantă”

Plini de groove și energie, craiovenii de la Crimena promit o rundă de violent metal care să te-ndemne la împins în vecinul de lângă tine la un live, cât și care să-ți exorcizeze toții demonii pentru jobul care te așteaptă a doua zi. Cunoscuți în scena locală de ceva vreme, Crimena lucrează la un nou material discografic care aduce cu sine și-un pachet de surprize. Hai să aflăm mai multe despre el.

În concurs nu s-au înscris doar trupe nou lansate, cum poate este și cazul vostru, de ce credeți că s-a luat această decizie acum?

Din ce în ce mai multe trupe, cu și fară experiență, au ales în ultimii ani să se înscrie la diverse concursuri. Asta poate spune multe și despre încrederea pe care trupele o au în organizatori și în concursuri, poate spune și despre seriozitatea trupelor care au devenit din ce în ce mai competitive. Cert este faptul că este un fenomen din ce în ce mai răspândit în scena noastră și îl vedem ca fiind un lucru bun atât pentru trupe cât și pentru organizatori.

Ce vă diferențiază de ceilalți concurenți?

Cred că la întrebarea asta putem raspunde destul de succint și de hotărât: ATITUDINEA! (cu tot ceea ce implică asta).

În ce măsură considerați că mai există loc pentru trupe noi în scena locală și ce anume lipsește pentru a acomoda altele?

Întotdeauna va fi loc pentru trupe noi în scena locală. Gândiți-vă că absolut toate trupele mari au fost odată trupe locale. Scena locală cred că este cea mai vibrantă scenă. Este în permanentă dezvoltare și transformare. Nu lipsește nimic pentru a acomoda talente noi. Personal, încercam să încurajăm absolut orice inițiativă muzicală nouă de care aflăm.

Ați lua în considerare colaborări cu alte trupe? Puteți da exemple?

Da, de ce nu. sunt atât de multe trupe și artiști talentate încât ar fi păcat și de neiertat să refuzi colaborări din principiu. Ne dorind să dăm din casă, dar chiar există schițe și planuri pentru viitoare intersectări muzicale. Mai multe despre asta, la momentul potrivit.

Vorbiți-mi despre cel mai recent material discografic lansat și conceptul din spatele său?

Cel mai recent material discografic este momentan în lucru. Ultimul lansat însă a fost E.P.-ul “REVELATIONS”, în 2018. Aceasta a venit ca o urmare firească a albumului precedent “Chapter One: Divine Betrayal” și disecă teme socio-politico-religioase relevante în momentul lansării. Nu intrăm în foarte multe detalii despre acestea, considerând că este mai bine ca ascultătorul să le descopere singur. Ce putem spune însă, este faptul că, deși este scurt, este un material discografic foarte atent lucrat și plin de “easter eggs”.

Care au fost cele mai mari piedici întâlnite atunci când lucrați la el, cât și după lansare?

După cum am spus și mai sus, a fost un material foarte atent lucrat și, ca oricare alt material discografic, foarte personal. De aici și multe discuții, multe contradicții, etc. Ca și piedici, nu putem spune că am avut multe. A fost foarte plăcut să începem colaborarea cu studioul “Morton Studios” din Kiev. Am învățat foarte multe și am văzut ce înseamnă să lucrezi cu adevărați profesioniști din domeniu.
După lansare am fost nevoiți să renunțăm la casa de discuri cu care lucram la acel moment și să ne descuram singuri cu producția și distribuția materialelor, promovare, etc.

Ce așteptări aveți de la Posada?

Singurele așteptări pe care le avem sunt de la noi. În sensul în care ne așteptăm să oferim un show pe cinste, așa cum ne-am obișnuit fanii până acum.

Posada Rock va avea loc în perioada 1-3 septembrie în Câmpulung Muscel.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...