Noutăţi

Ihsahn, Samael și Dordeduh la Rockstadt Indoor Fest 2

Rockstadt Indoor Fest este al doilea festival major de tip indoor, desfășurat sub titulatura Rockstadt și programat în perioada 5-7 aprilie, la Kruhnen Musik Halle din Brașov.
Evenimentul ce își propune reunească, din nou, nume etalon ale scenei metal internaționale va găzdui show-uri excluse în România, un număr de nouă formații urmând urce pe scena festivalului.
Astfel, primele confirmări pentru ediția din acest an sunt:

IHSAHN
SAMAEL
DORDEDUH

Fără ezitare una din cele mai marcante figuri ale scenei black metal și toodata progressive metal, muzicianul norvegian IHSAHN este cel mai bine cunoscut drept liderul legendarei formații EMPEROR, alături de care a înregistrat primul album la vârsta de 17 ani, de altfel ‘In The Nightside Eclipse’ fiind votat de nenumărate ori drept unul din cele mai bune albume metal din istorie. De atunci, IHSAHN și-a împărțit timpul între proiecte precum EMPEROR, THOU SHALT SUFFER, PECCATUM, HARDINGROCK și cel mai important, proiectul său solo IHSAHN.
De altfel, exceptând showurile sporadice alături de EMPEROR, IHSAHN a devenit proiectul său prioritar având la activ șase materiale discografice, concentrate exclusiv pe elemente progressive și black metal, colaborând cu numeroși muzicieni din trupe precum Leprous, Shining (Nor) sau Trivium.
Aniversând 30 de ani de activitate, momentul s-a dovedit un prilej perfect pentru întoarcerea SAMAEL, la doi ani de la precedentul show susținut la Brașov. Dacă atunci am avut de audiat integral albumul Ceremony Of Opposites, de această dată grupul elvețian va prezenta un set concentrat pe întreaga carieră discografică, inclusiv noul material.
În lunga activitate, Samael a devenit una din cele mai marcante nume ale scenei metal, constant redefinindu-și genul, pornind de la clasicul black metal și încorporând ulterior elemente electronice, păstrând însă mereu esența conceptuală.

După o îndelungată absență, DORDEDUH reia activitatea live, apariția la Rockstadt Indoor Fest fiind unul din puținele show-uri confirmate până în acest moment. Într-o nouă perspectivă muzicală și totodată experimentală, Dordeduh s-a distanțat față de precedentul proiect activ Negură Bunget, abordând o nouă perspectivă a muzicii black metal, progressive și a instrumentelor tradiționale. Cu fiecare lansare, Dordeduh oferă o perspectivă și abordare muzicală naturală, completând astfel o identitate muzicală proprie.
Alte 6 formații urmează a fi anunțate în cel mai scurt timp.

Pentru Rockstadt Indoor Fest au fost puse în vânzare un număr de 850 de bilete, disponibile online cât și în rețeaua națională Iabilet.ro. În Brașov, abonamentele sunt disponibile la club Rockstadt.
Etapele de presale sunt disponibile mai jos:

Primele 200 de bilete – 210 lei
Următoarele 300 de bilete – 230 de lei
Următoarele 350 de bilete – 260 de lei

TICKET LINK> https://www.iabilet.ro/bilete-rockstadt-indoor-fest-31879/

Sursa: comunicat de presă

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...