Editoriale

Ibanez Artcore Expressionist AFJ91

Un exemplar excelent din seria Artcore Expressionist de la Ibanez, AFJ91 a fost lansat pe piață în 2014, prima oară fiind expus la Winter NAMM din același an.

Ibanez Artcore Expressionist AFJ91

Corpul chitarei prezintă o față de molid și laturi și spate din arțar. Gâtul este realizat din două bucăți de arțar și una de mahon, prins de corp prin metoda „set-in”, cu adeziv. Griful este realizat din palisandru, la fel ca puntea, și apărătoarea (pickguard).

AFJ91 este un hollow-body full-acoustic, destinat în principiu jazz-ului. Aceasta poate fi folosită și pentru funk, sau indie-rock, împăcându-se bine cu un overdrive cald, însă nefiind utilizabilă pe setări de high-gain.
Chitara are instalată o singură doză Ibanez Super 58, în poziția de neck. Super 58 figurează pe multe modele hollow-body din linia Artcore de la Ibanez, dar și pe câteva modele solid-body. Doza are un răspuns foarte cald și dinamic, ideal pentru solistică de jazz, cu pana, dar și pentru ciupit cu degetele.

Chitara este echipată cu un potențiometru de ton și unul de volum, ambele integrate foarte estetic în apărătoare.
Se recomandă acest instrument pentru oricine își dorește un jazzbox clasic cu caracteristici moderne în colecție, la un preț accesibil, în cadrul seriei Artcore de la Ibanez.

Autor: Vlad Enescu

Sunt un tip care compune muzică, și din când în când își mai dă cu părerea despre muzica altora pe internet, că de, vorba aia, nu-s destule păreri pe internet. Sunt prezentatorul emisiunii Flash News, pe care încerc, împreună cu colegii, să o fac să fie…

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...