Noutăţi

Hteththemeth, False Reality și Spawn live în Târgu-Mureș

Pe 20 ianuarie, club Jazz & Blues vă invită la concert alături de Hteththemeth, False Reality și Spawn.

false-reality

Hteththemeth este una dintre cele mai enigmatice apariții pe scena metal, cu un stil unic şi fără o limită de exprimare, muzica neumană practicată de trupă sare fără timiditate de la metal cu elemente ambient și influente de black, ajungând până la blues și bossa nova. Conceptual, Hteththemeth se găsește în faţa unui peisaj plin de sentimente, unele plăcute, altele reci, unele confuze, altele depline.
După ce în decembrie 2015 a caștigat finala românească a Global Battle of the Bands (GBOB), Hteththemeth a participat în luna mai 2016 la finala mondială din Berlin a acestei competiții, câștigând locul 2 și fiind cea mai votată trupă de către ceilalți participanți. De asemenea, în luna august 2016, Hteththemeth a reprezentat România la finala mondială Wacken Metal Battle, care s-a desfășurat pe timpul celui mai mare festival de metal din lume, Wacken Open Air.
Tot în anul 2016, trupa a lansat albumul “Best Worst Case Scenario”, care poate fi văzut ori ca un scenariu al unei vieți pline de visare, ori ca o coloană sonoră a unui film imaginar.

False Reality este o apariție veche și în același timp nouă pe scena metal brașoveană, având două perioade de activitate, prima între 1998 și 2003, iar a doua din 2011 până în prezent. Deși își autocaracterizează stilul drept death metal melodic, partea melodică are o mare importanță în muzica lor, în care puteți auzi sonorități death metal, black metal, doom și chiar progressive, vocea urlată fiind sprijinită în multe ocazii de voci curate.
Concertul din Târgu Mureș va fi primul din turneul de promovare al noului album intitulat „End of Eternity”, care încheie un ciclu început de EP-ul „Tales of Eternity”, apărut în anul 2002.

S.P.A.W.N. este o trupă de heavy metal cu influente de glam metal din Târgu Mureș. Se poate spune, mai pe scurt, că ei cântă în stilul Alice Cooper, W.A.S.P. și Twisted Sister. Ei se remarcă prin a avea fiecare un costum de scenă anume.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...