Noutăţi

HEXVESSEL, concert în Timișoara

HEXVESSEL, proiectul lui Mat ‘Kvohst’ McNerney (ex-Dodheimsgard, Code) ajunge pentru prima dată la Timișoara, pe 26 aprilie, într-un concert prezentat de Rockstadt Extreme Fest.
Biletele sunt disponibile pe pagina oficială Rockstadt Extreme Fest.
https://rockstadtextremefest.ro/event/hexvessel/

Hexvessel a apărut în 2009 și explorează o latură diametral opus muzicală față de precedentele proiecte ale lui McNerney, de această dată citând influențe ce includ nume ca Shirley Colins, Coil, Steeleye Span, Nick Cave sau King Crimson.
Cu o inevitabilă și inepuizabilă sursă de inspirație din folclorul și tradiția finlandeză, Hexvessel a evoluat într-o călătorie muzicală deseori imprevizibilă ce a ajuns să înglobeze nu doar elementele muzicii folk, dar și influențe venite din zona psihedelică, americană, experimentală, chiar și black metal. Pe parcursul anilor, Hexvessel a ajuns să fie nu doar o favorită, dar și o constantă a unor evenimente europene de profil, precum Desertfest sau prestigiosul festival Roadburn.

La Timișoara, Hexvessel își vor promova cel mai nou material discografic, Polar Veil, lansat în 2023.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...