Noutăţi

Harmăsar vin în România în Iunie 2016

Anglo-Saxon Booking Agency este încântată prezinte trupa Harmăsar, o trupă de folk metal din Chişinău, Republica Moldova, înfiinţată în 2013.
Stilul trupe Harmăsar este plin de energie, fiind influenţat foarte mult de muzica unor trupe ca Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie, Amon Amarth, Arkona sau Bucovina. De asemenea, ca orice trupa bună de folk metal, istoria, miturile, legendele şi folclorul ţării lor le servesc drept surse de inspiraţie în ceea ce priveşte muzica şi versurile.

Harmasar

Prestaţiile trupei Harmăsar sunt extrem de pitoreşti, deoarece au un sound şi o prezenţă scenică aparte. Prezenţa carismatică a vocalului trupei, Max Miller, care devine uneori de-a dreptul hipnotică, trilurile incredibile scoase la tot pasul de către naistul Pavel Ungureanu, care înlocuiesc cu succes solo-urile de chitară, sau costumele de pastori pe care le poartă băieţii din Harmăsar, sunt doar o parte din lucrurile care au stârnit deja interesul ascultătorilor acestui gen de muzică.
Concertele lor explosive sunt întotdeauna binevenite în rândul celor care iubesc muzică unor trupe ca Bucovina, GOD, Dirty Shirt, sau a mai noilor veniţi pe scena metalului E-anna.
Harmăsar are un set de piese originale de inspiraţie istorică, cum ar fi “Vaslui 1475”, “Naţiuneasau “Daoi”, dar şi versiuni proprii pentru piese caCiuleandrasauBăsmăluţă”, ocazional interpretând versiuni cover ale unor piese foarte cunoscute şi îndrăgite, cum ar fi “Andrei Popa” a lui Pheonix sauMestecăniş”, piesă a trupei Bucovina.

După nişte concerte foarte reuşiteîn cadrul Festivalului “Rock’n Iaşi Open Air” unde au cântat în deschidere pentru nemţii de la Finsterforst şi pentru conaţionalii lor moldoveni- Infected Rain, apoi “Ziua Basarabiei” la Club Daos în Timişoara şi Festivalul “Rock’n Haret” la Chişinău– Harmăsar se întoarce în România pentru un scurt turneu ce va avea loc în Iunie 2016.
După acest turneu, Harmăsar se va retrage în studio pentru înregistrarea albumului de debut, intitulatDin Pământ”. Albumul va fi lansat în toamna acestui an, când trupa va reveni în România pentru un nou turneu de promovare a albumului.

Membrii trupei Harmăsar:
Maxim Miller- voce, chitară
Daniel Bozu- chitară
Ştefan Gîlcăchitară bas, voce
Pavel Ungureanu- nai
Mircea Grosu- tobe, voce

Concertele Harmăsar- Iunie 2016
Vineri 17 Iunie- “Mariş Fest”- Târgu Mureş, Complex Weekend
Sâmbătă 18 Iunie- “Club A”- Bucureşti
Duminică 19 Iunie- “Gate Bar”- Iaşi

aşteptăm pe toţi cu drag.

Harmăsar pe Facebook: www.facebook.com/Harmasar/?fref=ts

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...