Noutăţi

Grohot a remasterizat primul material și îl lansează într-o ediție fizică limitată

Trupa Grohot relansează primul material, Creation ex Nihilo, în format fizic și digital. Acesta a beneficiat de o remasterizare făcută “in house” de către liderul trupei, Robert Apostoliu.
CDurile (într-un tiraj limitat) pot fi comandate de la următorul link: https://delatitus.ro/magazin/cd-uri/cd-uri-trupe-romanesti/grohot-creatio-ex-nihilo/

Tracklist:
I – Il Separatio
II – Djin
III – Creatio ex Nihilo
IV – Noaptea Moroiului
V – Negru Voievod

Line-up-ul Creation ex Nihilo:

Robert Apostoliu – Chitară

Andone Bogdan – Voce

Gabor Răzvan – Bass, Tobe

EP-ul “Creatio ex Nihilo” a fost remasterizat pentru lansarea fizică de Robert Apostoliu.
Artwork-ul a fost refăcut de artistul grafic inițial, Maria Zaharia, și reprezintă sursa inițială de inspirație a trupei, râul Grohot.

“Într-un final am reușit să-mi îndeplinesc dorința să lansez primul material și în format fizic. Consider acest EP un milestone pentru trupă și reprezintă un moment cheie din viața mea personală cât și artistică. Este un material cu sentimente pure față de genul black metal și introducerea mea în această lume în care din ce în ce mai puțini o înțeleg.” Robert Apostoliu.

Despre Grohot
Trupa Grohot s-a format în anul 2019 în orașul Comănești, abordând un black metal classic în care se regăsesc mici influențe din întreaga paletă sonoră a metalului extrem.
Primul material a fost lansat în 2021 intitulat “Creatio ex Nihilo” fiind conceput împreună cu membrii inițiali. Cu toate că EP-ul a avut un feedback pozitiv în mediul underground, formula inițială s-a modificat, astfel că în prezent a rămas un singur membru fondator, Apostoliu Robert. Acesta a reîntregit trupa împreună cu Octav (Akral Necrosis, Wormgod) și Naomi Simeria.
Grohot FB page – https://www.facebook.com/GrohotBandRO

Grohot Instagram page – https://www.instagram.com/grohotofficial/
Despre “Creatio ex Nihilo”

Trupa românească Grohot lansează primul lor EP, „Creatio ex Nihilo”. Formația a dorit să incorporeze în această lucrare o multitudine mituri și simboluri atât din folclorul românesc, cât și din cultura universală.
Materialul discografic are ca titlu o piesă reprezentativă pentru estetica proiectului, „Creatio ex Nihilo”, din latina „Creație din nimic”. Acest titlu este și o referință la procesul creativ al materialului, deoarece membrii trupei au început cu un număr foarte limitat de echipament într-o cameră de apartament.
Estetica EP-ului este una întunecata, agresivă, cu puține momente de răgaz până la reînceperea energiei brute. Piesele conțin riff-uri tremolo și secvențe cu influențe de thrash metal cu un BPM ridicat, iar vocalele rămân la fel de agresive pe toată durata materialului.

Albumul remasterizat se poate asculta aici:


Bandcamp: https://grohot.bandcamp.com/album/creatio-ex-nihilo

Pagina trupei de Youtube: https://youtu.be/jOypE-UaIb0Romanian Black Metal Elite: https://youtu.be/ZnYJl17hT7M

Albumul poate fi comandat de aici: https://delatitus.ro/magazin/cd-uri/cd-uri-trupe-romanesti/grohot-creatio-ex-nihilo/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...