Noutăţi

Gregorian: „Vă aşteptăm la concert”

Vezi mesajul video al artiştilor germani! Alături de ei se găsesc Amelia Brightman şi talentatul Narcis Iustin Ianău!

Gregorian

Mesajul călduros al celebrilor GREGORIAN nu întârzie apară. Minunatul cor de cânt gregorian (modern) te aşteaptă la concert pe data de 16 mai, la Sala Palatului, de la ora 20.00.
Porţile se vor deschide începând cu ora 19.00!

Între timp, evenimentul de la Bucureşti a fost marcat şi pe site-ul oficial al celor de la Gregorian: http://www.gregorian.de/de/
reamintim biletele la categoria III, cele la preţul de 59 de lei, pentru concertul GREGORIAN sunt SOLD OUT! Au rămas în vânzare biletele la categoria I (199 de lei) şi categoria II(99 de lei).
De asemenea, Amelia Brightman, sora mai tânără a celebrei soprane de classical crossover Sarah Brightman, soseşte la Bucureşti cu prilejul concertului Gregorian, proiect din care artistaface parte. Alături de Amelia va mai urca pe scenă şi Narcis Iustin Ianău, finalistul primului sezon al show-ului „Românii au talent”, acesta fiind primul concert GREGORIAN din România şiultimul, totodată, pentru o lungă perioada de timp. Frank Peterson a decis acest proiect ia o pauză pe termen nelimitat, sperând revină cu un album super inpeste câţiva ani.
La început, Gregorian a fost mai mult un grup de orientare pop, ce a luat fiinţădin vena” proiectului new age, ambient-downtempo – Enigma. Sub acest concept au înregistrat albumul Sadisfaction cu voci aduse de la The Sisters of Oz: Susana Espelleta (soţia lui Frank Peterson de la acea dată) şi Birgit Freud. Oricum, a fost singurul album în acest stil, ce după ani a condus la ceea ce mulţi dintre noi cunoaştem: albumele Masters of Chant. În 1998, Peterson şi echipa lui formată din Jan-Eric Kohrs, Michael Soltau and Carsten Heusmann au reinventat proiectul, de data această hotărânduse paşească pe zona cântecelor în stil gregorian. Selecţia cântecelor era foarte strictă. Pentru fiecare album piesele au fost atent selecţionate,această pe lângă melodiile compuse de Jan-Eric Kohrs, Amelia Brightman şi Carsten Heussman. Doisprezece vocalişti au fost angajaţi înregistreze piesele într-o atmosferă bisericească, pentru sunetul fie unul cât mai aproape de adevăr.
“Masters of Chant” a ajuns la finalul poveştii, GREGORIAN punând punct celor 10 volume muzicale, un incredibil succes peste tot în lume, un întreg marş triumfal pe care au ales îlcelebreze printr-un turneu emoţionant, turneu ce se va opri şi la Bucureşti.
Cu vânzări de peste 10 milioane de albume, premiat cu Aur şi Platină în 18 ţări, producătorul Frank Peterson, creierul GREGORIAN, este în mod cert unul dintre cei mai prolifici artişti germani.
invităm la un periplu muzical mult aşteptat în România! Interpretarea unică a celor mai celebre cântece pop şi rock, piese proprii, membrii corului învăluiţi în robe de călugări, întregmisterul din jurul chipurilor şi glasurilor, toate vor trimite publicul cu gândul la vremurile perioadei Imperiului Român de Apus.
Biletele se găsesc la următoarele categorii de preţuri:
• Categoria I – 199 lei
• Categoria ÎI – 99 lei

Acestea sunt disponibile online pe:
• bilete.ro sau în Oficiile Poştei Române şi magazinele Inmedio semnalizate
• bilete.ro şi magazinele Germanos;
• eventim.ro;
• myticket.ro şi magazinele Diverta;
• bilet.ro şi prin reţeaua Tui Travel şi Teatrul Naţional
• startickets.ro şi ticketstore.ro
• salapalatului.ro

DESPRE GREGORIAN (1991, 1999-prezent)
Cunoscutul producător Frank Peterson, partenerul lui Michael Creţu în proiectul Enigma, este cel care a dat viaţă celor de la GREGORIAN. A fost nevoie de multă inspiraţie şi fler pentru aputea alege toate piesele pentru un proiect cum este GREGORIAN. Nu orice cântec este potrivit pentru sunetul corului gregorian. Din fericire, imensul bagaj muzical al lui Peterson şicreativitatea acestuia au fost ceea ce GREGORIAN avea nevoie succesul fie unul garantat. Cum ne explicăm în repertoriul GREGORIAN putem ascultă o baladă semnată de Eurythmics alături de o piesă po-rock Tears For Fears? Sau un cântec Peter Gabriel şi o secvenţă semnată Lenny Kravitz sau Metallica? Rammstein? Cu GREGORIAN toate piesele selectate se potrivesc milimetric şi formează un întreg ce transmite un anume mesaj, teleportand ascultătorul într-o lume apusă, cea a suntelor muzicii gregoriene.
Muzica gregoriană, denumită şi cânt gregorian, este un stil muzical liturgic utilizat în cultul creştin catolic, cu inspiraţie din muzica primelor generaţii de creştini de pe teritoriul Imperiului Român de Apus, muzica gregoriană dezvoltânduse în perioada secolelor VI–XI. Numele de “gregorian” provine de la cel al papei Grigore I cel Mare (pontif al Romei între anii 590-604).
Peterson avea dorinţa de a forma un grup care combine armoniile muzicii pop cu muzica corală de dinainte de 1991. El era deja un fan al sonorităţilor medievale, având un imens succes alături de Michael Creţu prin intermediul proiectului ENIGMĂ, de la începutul anilor ’90. Succesul din clasamentele internaţionale şi numeroasele premii, cele 9 albume şi 5 DVD-uri în 7 ani au dovedit Peterson a avut dreptate. Mai mult de 4 milioane de albume Gregorian şi-au găsit fanii în toată Europa, dar şi în Asia, Africa de sud şi de curând Statele Unite ale Americii.
“Cu ani în urmă am vizitat mănăstirea Escorial Royal, din Spania. Înainte întru în lăcaşul de cult, ascultam muzică rock pe walkman. Imediat ce deschid uşa aud nişte sunete care m-au atras instant: corul mănăstirii interpreta cu cânt gregorian. Totul în capul meu s-a combinat, muzica rock din căştile mele cu acele sonorităţi bisericeşti şi aşa mi-a venit ideea”, a declarat Peterson, producătorul “inventator”.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de cinci ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...