Noutăţi

Gray Matters a reprezentat cu onoare România la Sziget Festival 2016

Gray Matters a reprezentat România anul acesta la Sziget Festival, prestigiosul eveniment internațional de muzică, în urma câștigării finalei pe România a competiției Sziget Talent (YOUROPEN Talent Contest).

 gray matters

Este pentru cel de-al doilea an în care o trupă românească reprezintă, în acest fel, țara noastră pe Europe Stage, formația alăturându-se unor alte nume locale cunoscute, precum GOLAN, Franfare Ciocarlia sau Satellites, care au fost prezente la evenimentul desfășurat între 10-17 august 2016 pe Insula Obuda din Budapesta, supranumită și “Insula Libertății”.

Cu multe emoții și entuziasm, trupa a oferit un show intens și antrenant publicului prezent în Ziua 0 la Europe Stage. Fie că erau participanți români veniți să susțină o trupă din propria țară sau străini care îi ascultau pentru prima dată, toți au răspuns imediat sound-ului intens al Gray Matters și au reacționat la îndemnurile trupei, punându-se în mișcare pe câmpia din fața Europe Stage și rămânând cu o experiență frumoasă de concert.

Gray Matters a intrat în line-up-ul binecunoscutului Sziget Festival în urma câștigării finalei pe țară a concursului Sziget Talent 2016, premiu pentru care s-au confruntat muzical cu alte 44 de trupe românești.

Sziget Talent este o competiție organizată în cadrul programului YOUROPEN de la Sziget Festival Budapesta, de către Sziget România în colaborare cu platforma de cultură alternativă COOPerativa Urbană, juriul de anul acesta fiind format din Raul Cojocaru (Revista Sunete), DJ Bully (Radio COOPerativa Urbana), Mihai Epure (mixtopia.ro) și Alin Pandaru (urban.ro).

YOUROPEN – Sziget International Talent Festival reprezintă deja o tradiție la nivel european, acest proiect desfășurându-se în 16 țări din Europa și având un eveniment dedicat: Sziget Talent.

Despre Gray Matters:

Gray Matters e îmbinarea a 4 materii gri, fiecare cu un stil și un caracter propriu, care se încăpățânează să aducă mereu ceva nou pe scenă, în sala de repetiții sau în studio. Muzica lor poate fi definită drept o căutare permanentă de modalități de expresie a stărilor de spirit prin muzică. Motiv pentru care, rezultatul final e mereu în schimbare, mereu definit printr-o altă îmbinare a dozajelor fine de sunete, ca pe o paletă cromatică muzicală care acoperă un spectru larg de elemente sonore și de emoții. Altfel spus, Gray Matters reunește pe aceeași pânză 4 “materii” care își aduc împreună influențele și personalitățile pentru a demonstra că nu doar albul și negrul sunt relevante, ci și toate nuanțele de gri care fac puntea între două extreme: muzica electronică și cea rock.

Trupa, care în prezent pregătește primul EP, a luat naștere la începutul anului 2014, când toți cei 4 membrii, Laura (voce), Cătă (tobe), Mihai (bass) și Babu (chitara, synth/ sample) au început să lucreze împreună la sound-ul ce poate fi definit ca electro-alternative rock, o îmbinare inedită de electronic rock cu împletituri de alternative şi metal.

Mai multe piese live Gray Matters pot fi ascultate aici:

https://www.facebook.com/graymattersband/app/212104595551052/

Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/graymattersband/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...