GOD The Barbarian Horde, Ancestral și Imprudent vor cânta în Underground Pub din Iași pe 4 Noiembrie. Biletele vor fi disponibile doar la intrare și vor servi și pentru tombolă, or sa fie tricouri, cd-uri, pene.
Program concert:
21:00 – 22:30 GOD The Barbarian Horde
20:15 – 20:45 Ancestral
19:30 – 20:00 Imprudent
GOD The Barbarian Horde
Așa cum lumea nu s-ar dezvălui în forma complexă pe care o cunoaștem acum dacă nu ar fi fost mecanica complicată a naturii, nici noi nu am fi putut fi ceea ce suntem astăzi fără moștenirea puternică transmisă de-a lungul secolelor de strămoșii noștri. Pe lângă pasiunea pentru istoria poporului lor, acesta este poate și motivul principal pentru care GOD, trupa barbară de folk metal din România – și una dintre bătrânii valului de metal al țării – se numără printre puținii care au devenit dornici să celebreze moștenirea strămoșii lor. Fie că este vorba de spiritul puternicilor războinici daci sau de vitejia marilor voievozi ai națiunii de altădată, muzica celor de la GOD înfățișează poveștile de luptă și tradiția celebrării unor figuri istorice ilușoare din vremuri de mituri și legende.
Formată din câțiva dintre cei mai buni muzicieni, toți cu activitate muzicală anterioară, formația are sediul în prezent la Iași, fosta capitală a țării, și un monument al culturii în sine.
De la începuturile sale, împreună cu alte câteva trupe proeminente, GOD The Barbarian Horde, așa cum se numesc ei înșiși, a schimbat tectonica scenei metal. De asemenea, a câștigat numeroase premii prestigioase de-a lungul activității sale constante, care s-au cristalizat în 5 demouri și 5 lansări de albume.
În timpul existenței sale tumultoase, GOD și-a schimbat orientarea muzicală de la metalul gotic timpuriu (vezi primul album, „From The Moldavian Ecclesiastic Throne” cotat 9 de revista germană RockHard) la unul pe care îl numesc „Barbarian Metal”, oarecum asemănător cu cel al trupelor precum Finntroll. , Amon Amarth, Eluveitie, Arkona sau Moonsorrow.
Deși stilul muzical s-a schimbat pe măsură ce anii au trecut, temele conceptuale din muzica lui GOD au rămas aceleași. Ele se referă în principal la istoria și modul de viață al poporului român, de la poporul dac, marii voievozi și marii războinici ai neamului, până la zeitățile la care se închinau. Toate aceste lucruri se reflectă bine în echipamentul trupei, îmbrăcămintea, recuzita uzată (săbii, arcuri, coarne) sau în alegerea instrumentelor muzicale, precum și în energia care le caracterizează spectacolele live.