NoutăţiProg Talk cu Geanina

Ghid de începător în ale progressive-ului australian (II)

prog
Trupele australiene remarcante de progressive nu se termină atât de uşor, motiv pentru care revin cu o partea a doua.

Ne Obliviscaris, deşi tinde spre a încorpora mai multe elemente de death metal, se impune şi în această sferă a genurilor prin complexitate. Stilul lor este amprentat de o sumedenie de influenţe ceva maiîntunecate„, de la black la jazz.

https://youtu.be/yb3pa1aH7nU
Arcane îmbină progressive-ul cu bucăţi complexe de aranjamente orchestrale şi naraţiuni vizuale, care se transformă într-o punte asemănătoare alor noştri Leprous. Trupa s-a dezmembrat între timp, însă a lăsat suficient material discografic ca îţi delectezi auzul într-o zi de vineri.

Opus of a Machine are deja un material intitulat „Simulacra”, careţi va oferi tot ceea ce aştepţi de la un album de gen: melodie, ritm antrenant şi careţi arde flama dorinţei de complicat.

https://youtu.be/A8aXgpWwQy0

Orientată mai degrabă în direcţia rock-ului melodic, trupa Interim pune pe masă o porţie sănătoasă de lirică careţi va prinde urechile şi un ritm care alternează între groove şi ceva care ţi amintească de prog.

nu uităm de maestrul Plini. Dacă eşti curios cum funcţionează one man band-urile corect şi frumos, atunci dă-i o şansă lui Plini. Materialele sale de până acum te vor face dansezi aritmic, rămâi mut de uimire în faţa talentului său şi mai dai play încă o dată. Şi încă o dată.

Peste Three Wise Monkeys am dat anul trecut, când mi-a aterizat o cerere de cronică pe e-mail. O descoperire frumoasă, puternic înrădăcinată în emoţia şi vibraţia jazz-ului.

Scena australiană de progressive este extrem de dezvoltată, iar ceea ce am prezentat reprezintă o parte infimă din ceea ce te aşteaptă dacă te scufunzi în bogăţia sa.
În cazul în care ai ratat prima parte, uite-o aici: https://theinterwission.ro/ghid-de-incepator-in-ale-progressive-ului-australian-i/.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...