Noutăţi

Formaţia bucureşteană de folk-metal „Ka Gaia An” prezintă teaser-ul concertului de revenire

Ka gaia an

Concertul va avea loc sâmbătă 19 martie în Quantic Pub 2.
Event Facebook:
https://www.facebook.com/profile.php?id=484161805122567&ref=70

Peste munţi, peste câmpii, în apropiere de mare era un popor remarcabil: dacii, „cei mai viteji dintre traci”, după cum a spus Herodot. “Ka Gaia An” este o stare de spirit, o revenire la tradiţiile, obiceiurile, emoţiile şi viaţa spirituală. Formaţia a fostînfiinţată în februarie 2008, în Bucureşti. Stilul muzical abordat este o combinaţie a folclorului tradiţional românesc, cu influenţe din stiluri diferite de rock.


Ka Gaia An a avut până acum o activitate concertistică în România şi Ungaria, fie este vorba de club sau de festival, această încununându-se cu câştigarea locului 1 la preselecţia OST Mountains Fest 2011.

Primul material discografic, EP-ul Joacă Dacii a beneficiat de dublă lansare la Bucureşti şi Budapesta, în octombrie 2012.

După o pauză, trupa va reveni pe scenă în primăvară 2016, urmând ca în noiembrie lanseze un nou material de studio intitulat „Neamul Dacilor”.

Componenţa presupune 7 membrii:

Ariadna Chiţu – vocals
Florin Costachita – vocals
Gabi Andrei – lead guitar / backing vocals
Teddy Bejenaru – rhythm guitar
Vali Cristocea – bass
Irina Movileanu – keyboards / backing vocals
Tudor Uscoi – drums

Membrii trupei se cunosc de mai mulţi ani, aceştia colaborând şi în alte trupe cum ar fi An Theos sau Dark Fusion.

Ariadna, vocea feminină a trupei, a fost cooptată anul trecut, vocea excepţională şi experienţă acesteia fiind hotărâtoare.
Florin, vocea masculină, este cel mai vechi membru al trupei, fiind unul dintre membrii fondatori. De-a lungul timpului şi-a pus amprenta pe partea vocală a mai multor trupe rock româneşti. Totodată, el semnează versurile şi o parte din muzica trupei.
Gabi este chitaristul solo al trupei. În trecut a figurat şi pe postul de bass în trupă în cadrul unui festival. Este responsabil cu partea muzicală, făcânduse „vinovat” de îmbunătăţirea şi menţinerea pieselor vechi. Piesele noi, îl vor avea ca principal compozitor.
Teddy asigură partea ritmică, chitara sa venind ca o completare benefică asupra sound-ului trupei.
Vali, prin intermediul bass-ului, duce notele joase pe tărâmul mioritic.
Irina este prezenţa feminină de la clape. Având studii de specialitate, ea a studiat atât pianul, cât şi vioara, punânduşi amprenta de asemenea pe compoziţie.
Tudor este inima trupei, tobele sale completând ansamblul folk-metal „Ka Gaia An„.

Mai multe detalii despre trupă, puteţi găsi pe site-urile oficiale:

https://www.facebook.com/KA-GAIA-AN-429974897210121
https://www.youtube.com/user/kagaiaan

Motto Ka Gaia An: „la luptă dacii mei!”

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...