Noutăţi

FJORD – lansare de album (invitați ASEMIC și FLESH RODEO)

fjord-poster-small

Final Step Productions vă invită la un eveniment cu totul special pe 15 decembrie în Clubul Fabrica. Formația Fjord lansează în București albumul “Portrait For A Reflection”. Noul album al trupei a fost lansat în premieră anul acesta la Dark Bombastic Evening, în Alba Iulia, cu un real succes, urmând ca acum să fie prezentat și fanilor bucureșteni.

Invitați speciali în acest concert sunt nimeni alții decât Asemic și Flesh Rodeo.

Eveniment oficial

FJORD – Post Rock

ASEMIC – Instrumental Progressive Metal

FLESH RODEO – Alternative Metal

BILETE:
20 de lei – presale în rețeaua iabilet.ro
25 de lei – la intrare, în ziua concertului
Joi, 15 decembrie 2016, ora 19:00

FJORD este o formaţie instrumentală influenţată foarte mult de curentele shoegaze, post-rock şi post-metal, care încearcă adesea exploreze tărâmul armoniilor atmosferice.
Noul album al trupei, “Portrait for a Reflection”, a fost lansat în premieră anul acesta la Dark Bombastic Evening, în Alba Iulia, cu un real succes, urmând ca acum fie prezentat şi fanilor bucureşteni.
“Portrait for a Reflection” este un omagiu adus armoniei dintre om şi natură, puterii liberului arbitru dar şi unui gând reconfortant, acela al apartenenţei către un univers infinit. Albumul conţine 5 piese, fiecare reprezentând un element din natură, având o direcţie mai mult sau mai puţin clară prin titlul pe care îl poartă dar şi prin sonoritatea ei.
“Portrait for a Reflection” este al doilea album al trupei FJORD dar, spre deosebire de “On Icy Shores”, albumul a fost gândit de la început ca fiind instrumental, îmbinând printre altele, diverse elemente de post-rock, post-metal şi progressive.
Formaţia ASEMIC a fost înfiinţată la Bucureşti, în luna octombrie a anului 2013. Muzica formaţiei este rezultatul backgroundului muzical al membrilor ce au activat în diferite formaţii de metal până la momentul înfiinţării noii trupe, şi al dorinţei de exprimare muzicală fără ajutorul unei voci.
Stilul abordat este Instrumental Progressive Metal, cu influenţe de Jazz, Fusion şi Djent.
ASEMIC înseamnă Vlad Datcu – chitară, Liviu Maxim – tobe, Alexei Nichiforof – chitară bas şi Tudor Scânteiechitară.
Asemic a lansat în toamna anului 2015 primul material discografic, intitulat “Luminescentity” album care conţine 8 piese şi care poate fi ascultat pe www.asemic-official.bandcamp.com.

FLESH RODEO este o formaţie de alternative metal din Bucureşti. Bazele trupei au fost puse încă din anul 2008, însă actualul line-up a început prindă contur de abia spre finalul anului 2010, prima apariţie live având loc în martie 2011. Până în prezent, formaţia a susţinut peste 70 de concerte alături de nume precum Alternativ Quartet, Luna Amară, Breathelast, White Walls, Coma, Karma To Burn, Implant Pentru Refuz, Point Blank sau Smallman, apărând şi în cadrul festivalurilor B’estfest şi Rockstadt Extreme Fest. În octombrie 2013, Flesh Rodeo a lansat primul album de studio, „Tellurium-128”, care conţine 8 piese înregistrate şi mixate de Marius Costache la Next Dog Studio. În vara lui 2015 au participat la Zilele Prieteniei Bergenbier, în trei oraşe: Braşov, Constanţa şi Craiova. La finele lui 2015, FLESH RODEO au lansat cel de-al doilea material discografic – EP-ul „End of Greatness”. În prezent, trupa lucrează la următorul album de studio, care va fi intitulat „Things Will Never Get Better”.

Sunt un tip care compune muzică, și din când în când își mai dă cu părerea despre muzica altora pe internet, că de, vorba aia, nu-s destule păreri pe internet. Sunt prezentatorul emisiunii Flash News, pe care încerc, împreună cu colegii, să o fac să fie…

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...